Νέα
  • ΓΔ: 1471.26 +0.63%
  • Τζίρος: 133,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο που μυρίζει «μπαρούτι» - Χιλιάδες οι εκκρεμότητες και εκατομμύρια τα «αγνώστου ιδιοκτήτη»

Με «βόμβα» στα θεμέλια του Κτηματολογίου μοιάζουν οι χιλιάδες εκκρεμότητες και ενστάσεις, τα λάθη που εμφανίζουν ακίνητα να βρίσκονται ακόμα και μέσα στη ...θάλασσα, τα εκατομμύρια άγνωστα γεωτεμάχια κυρίως στην περιφέρεια και τα ακόμα περισσότερα άγνωστα δικαιώματα που τα συνοδεύουν, με τα οποία θα κλείσει η προσπάθεια κτηματογράφησης στη χώρα και θα ...προικοδοτηθεί το λειτουργούν κτηματολόγιο με το καλημέρα της ενεργοποίησής του.

«Έχουμε συλλέξει, επεξεργαστεί και καταχωρίσει 31 εκατομμύρια δικαιώματα σε όλη την επικράτεια από την αρχή των πρώτων πιλοτικών προγραμμάτων. Το 35% εξ αυτών πέρασε στο λειτουργούν Κτηματολόγιο αναδεικνύοντας 334.000 άγνωστα γεωτεμάχια. Στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογραφησης που ολοκληρώνεται και αφορά την περιφέρεια, έχουν συλλεγεί έως τώρα 20 εκ. δικαιώματα και παραμένουν άγνωστα περίπου 3 εκ. γεωτεμάχια, τα οποία εμπεριέχουν πάνω από 5 εκ. άγνωστα δικαιώματα. Άρα το Κτηματολόγιο ολοκληρώνεται με σημαντικές παραδοχές και εκκρεμότητες, με δασικά, με ενστάσεις, με αγνώστου ιδιοκτήτη», επεσήμανε περιγράφοντας την κατάσταση ο Νίκος Ραμπαούνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Γεωπληροφορικής και Κτηματολογίου (ΣΕΓΕΚ) που εκπροσωπεί τους αναδόχους της κτηματογράφησης. Εκτός των μη δηλωθέντων ακινήτων πρόβλημα πλήθους λαθών φαίνεται να υπάρχει και με τα παλιά προγράμματα κτηματογράφησης. 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ