Νέα
  • ΓΔ: 1471.26 +0.63%
  • Τζίρος: 133,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέος ΚΟΚ: Κλειδώνει το όριο ταχύτητας στα 30 χλμ μέσα στις πόλεις

Οχήματα / Πηγή: Intime
Οχήματα / Πηγή: Intime

«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις, η θέσπιση του μέγιστού ορίου ταχύτητας στα αστικά κέντρα στα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), στον οποίο μπήκαν οι τελευταίες πινελιές από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών την Τετάρτη ώστε στη συνέχεια το κείμενο να αποσταλεί και στα συναρμόδια υπουργεία.

Στόχος είναι έως τα τέλη του μήνα να αναρτηθεί σε δημόσια διαβούλευση διάρκειας ενός μήνα και εντός του Νοεμβρίου να κατατεθεί και να ψηφιστεί από τη Βουλή. Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου από το βήμα του 7ου συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών. Αναφερόμενος στο όριο των 30 χλμ. στις πόλεις, επεσήμανε ότι δε θα ισχύει στους μεγάλους και κεντρικούς οδικούς άξονες, στους οποίους η ανώτατη επιτρεπόμενη ταχύτητα θα παραμείνει στα 50 χλμ. την ώρα για λόγους κυκλοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ