Νέα
  • ΓΔ: 1429.79 +0.43%
  • Τζίρος: 85,45 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ήχησε το 112

Φωτιά έχει ξεσπάσει εδώ και κάποια ώρα στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κινητοποίηση των Αρχών στο σημείο ήταν ιδιαίτερα μεγάλη καθώς είχαν σπεύσει εννέα οχήματα και 30 πυροσβέστες.Mάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ακούστηκαν εκρήξεις ενώ πυκνός μαύρος καπνός έχει σκεπάσει το σημείο.

Αυτή τη στιγμή σε ύφεση είναι η φωτιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρου, ενώ συγκλονιστικά βίντεο έχουν δει το φως της δημοσιότητας από τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εικόνα από το μέτωπο της φωτιάς είναι αρκετά καλύτερη και οι πυροσβέστες εξέφραζαν αισιοδοξία.  Ηδη, πάντως, ο «πύργος» από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά έχει πέσει, ενώ έχουν κλείσει όλες οι στρόφιγγες που συνδέουν δεξαμενές και εγκαταστάσεις.

Η φωτιά, σύμφωνα με το τοπικό μέσο Korinthostv, καίει στο χώρο των παλαιών διυλιστηρίων και δεν απειλούνται έμφορτες δεξαμενές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά καίει μαζούτ σε σωλήνώσεις, ενώ κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε πιθανον από έκρηξη κατά τη διάρκεια εργασιών (διαδικασία shut down), στο πλαίσιο της οποίας ο καθαρισμός πραγματοποιείται από τεχνίτες που εισέρχονται μέσα στη δεξαμενή.

Ηδη, σύμφωνα πάντα με την εικόνα που υπάρχει έως αυτή την ώρα για την κατάσταση, λειτουργούν τα συστήματα ψύξης, αλλά και τα πυροσβεστικά μέσα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Ήχησε το 112

Σημειώνεται ότι λόγω της φωτιάς ενεργοποιήθηκε και το 112 το οποίο έστειλε στους πολίτες το παρακάτω μήνυμα: Σε εξέλιξη πυρκαγιά εντός των εγκαταστάσεων της Motor Oil. Απομακρυνθείτε από την περιοχή. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών.

Τρεις με εγκαύματα

Τρείς ελαφρά τραυματίες από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και ΙΧ στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου.

Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης κλιμακώνονται, ενώ σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, έχει δοθεί εντολή να φτάσουν στο σημείο τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα και αν χρειαστεί να κάνουν ρίψεις νερού και στις εγκαταστάσεις της Motor Oil. 

Η ανακοίνωση της Motor Oil

«Σήμερα 17 Σεπτεμβρίου στο χώρο των μονάδων διύλισης του νοτίου διυλιστηρίου των διυλιστηρίων της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους εκδηλώθηκε σοβαρής έκτασης πυρκαγιά από άγνωστες μέχρι στιγμής αιτίες.

Η κατάσταση είναι σε ύφεση. Από την πυρκαγιά έχουν τραυματιστεί ελαφρά στα άνω άκρα 3 εργαζόμενοι συνεργαζόμενης εταιρείας εργολάβων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου και λαμβάνουν όλη την αναγκαία φροντίδα.

Από την αρχή του συμβάντος είμαστε σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με τις αρχές. Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, αλλά και τους ανθρώπους μας στο διυλιστήριο για τη συνεργασία τους από την πρώτη στιγμή», καταλήγει η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ