Νέα
  • ΓΔ: 1449.51 +0.23%
  • Τζίρος: 45,93 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στεγαστικό επίδομα 400 ευρώ για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Πηγή: Pixabay

Στεγαστικό επίδομα 400 ευρώ τον μήνα θα παίρνουν οι υπάλληλοι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου. Πρόκειται για την πρώτη τέτοια απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ)

Η ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ

«Οι αγώνες και οι προσπάθειες των εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με τις παρεμβάσεις των Σωματείων τους και της Ομοσπονδίας μας, αποδώσανε καρπούς.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίασή του στις 30/8 αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει όλους τους συναδέλφους, που αυτοί ή οι σύζυγοι τους ή τα ανήλικα παιδιά τους δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας στην περιοχή υπηρέτησής τους, με 400 ευρώ / μήνα, με αναδρομική ισχύ από 1/6/2024, ενεργοποιώντας την σχετική ρύθμιση για παροχή επιδόματος σίτισης και στέγασης σε υπαλλήλους που οι υπηρεσίες τους βρίσκονται σε ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

Η απόφαση αυτή που αποτελεί την πρώτη απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου για υπαλλήλους Περιφερειών, που εμπίπτουν στη σχετική ρύθμιση, λήφθηκε μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις των τελευταίων χρόνων, ξεπερνώντας εμπόδια και τρικλοποδιές παντός είδους.

Λήφθηκε μάλιστα σε μια εποχή που το ζήτημα της στέγασης έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές. Βέβαια το ποσό των 400 € δεν καλύπτει το σχετικό κόστος σίτισης και στέγασης, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος των ενοικίων και τις τεράστιες αυξήσεις σε όλα τα προϊόντα, καλύπτει ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των εξόδων, που θα συμβάλλει και στην προσέλκυση εργαζομένων στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ταυτόχρονα στη μη αποχώρησή τους προς άλλες περιοχές.

Είναι σίγουρο πως τον δρόμο που ανοίχτηκε με την απόφαση αυτή του Π.Σ. θα ακολουθήσουν και άλλοι Σύλλογοι μαζί με την Ομοσπονδία, που στηρίζει κάθε αγωνιστική διεκδίκηση και δράση, στο δρόμο της ουσιαστικής και πλήρους κάλυψης όλων των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων». .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ