Νέα
  • ΓΔ: 1446.17 +1.04%
  • Τζίρος: 79,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλλάζω συσκευή 2: Ποιες συσκευές «μπαίνουν» στο πρόγραμμα - όλες οι αλλαγές

Το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» προσφέρει επιδοτήσεις για την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με νέες, περιβαλλοντικά φιλικές και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.

Η νέα φάση του προγράμματος, γνωστή ως «Αλλάζω Συσκευή 2», εισάγει αλλαγές και προσθέτει νέες κατηγορίες συσκευών που επιδοτούνται.

Οι επιδοτήσεις χορηγούνται μέσω επιταγών (vouchers), οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά νέων συσκευών από καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών. Οι επιταγές καλύπτουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης συνήθως 40-50%.

Διευκρινίζεται πως για την επιχορήγηση αγοράς νέας συσκευής, απαιτείται η παράδοση μίας παλιάς συσκευής προς ανακύκλωση, η οποία πρέπει να ανήκει στην ίδια κατηγορία με την συσκευή που αγόρασε (πχ κλιματιστικό για κλιματιστικό κλπ).

Αλλάζω Συσκευή 2: Τι αλλάζει στο πρόγραμμα

Η βασική αλλαγή του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή 2» είναι η προσθήκη νέων κατηγοριών συσκευών που επιδοτούνται, επιτρέποντας στους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις κουζίνες τους με σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι νέες επιδοτούμενες συσκευές παρέχουν νέες δυνατότητες, όπως η απομακρυσμένη διαχείριση και λειτουργία τους, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση αλλαγής του νυχτερινού τιμολογίου σε μεσημεριανό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες και νοικοκυριά με παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προσφέροντας επιδότηση για την αντικατάσταση τους με περιβαλλοντικά φιλικές και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας, η οποία ανοίγει σε καθορισμένες χρονικές περιόδους κάθε έτους.

Η επιδότηση καλύπτει διάφορες οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία, κλιματιστικά, πλυντήρια ρούχων και φούρνους. Υπάρχει πιθανότητα επέκτασης του προγράμματος σε επιπλέον κατηγορίες συσκευών.

Οι επιδοτήσεις περιλαμβάνουν εκπτώσεις στην αγορά νέων συσκευών, με στόχο τη μακροπρόθεσμη μείωση του κόστους κατανάλωσης ενέργειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα προωθεί την ανακύκλωση των παλαιών συσκευών, μειώνοντας τη συσσώρευση απορριμμάτων και την επιβάρυνση του περιβάλλοντος.

Οι αλλαγές του προγράμματος αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο και τότε να ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr για το Αλλάζω Συσκευή 2.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ