Νέα
  • ΓΔ: 1427.33 +0.03%
  • Τζίρος: 10,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΥ: Τι αλλάζει στις εφημερίες - Πώς θα επηρεάσει τα Κέντρα Υγείας

Τις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης να ανακοινώσει το νέο σύστημα εφημεριών στα δημόσια νοσοκομεία. Οι αλλαγές σχεδιάζονται εδώ και καιρό, καθώς σήμερα η εικόνα που παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία είναι αυτή των αναμονών και της ταλαιπωρίας των ασθενών, ειδικά τις ημέρες των εφημεριών.

Το υπουργείο Υγείας εξετάζει να εντάξει στις ομάδες νοσοκομείων που εφημερεύουν και κέντρα υγείας. Τα μεγάλα κέντρα υγείας της Αθήνας που διαθέτουν το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, θα ενταχθούν σε κάθε ομάδα που εφημερεύει ώστε να μεταφέρονται εκεί τα πιο ήπια περιστατικά και οι περιπατητικοί ασθενείς. Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου Υγείας στοχεύει να μειώσει την ροή των ασθενών προς τα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, ειδικά από τα περιστατικά που δεν χρήζουν νοσηλείας και μπορούν να αντιμετωπιστούν στην πρωτοβάθμια φροντίδα.Όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr, τα κέντρα υγείας που έχουν εξεταστεί να μπουν στο σύστημα των εφημεριών μεταξύ άλλων είναι αυτό της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που σήμερα λειτουργεί ούτως ή άλλως σε διευρυμένο ωράριο, του Αμαρουσίου αλλά και της Καλλιθέας.

Στην περίπτωση που εφαρμοστεί αυτό το σχέδιο το ωράριο τους θα επεκταθεί έως τις 11 το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ