Νέα
  • ΓΔ: 1423.92 -0.10%
  • Τζίρος: 25,26 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες: Οργή γονέων για τις συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία

Με σοβαρά προβλήματα θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά για χιλιάδες οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα καθώς μαθητές είτε θα στοιβαχτούν μέσα σε σχολικές αίθουσες, είτε θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε γειτονικά σχολεία και να αλλάξουν ξαφνικά σχολικό περιβάλλον. Αιτία για όλα αυτά αποτελεί η απόφαση του υπουργείου -μέσα στο καλοκαίρι- να προχωρήσει σε μαζικό κόψιμο ολιγομελών τμημάτων στα σχολεία όλων των βαθμίδων και στη συγχώνευσή τους με άλλα.

Η υπόθεση αυτή έφτασε μέχρι τη Βουλή μετά από σχετική ερώτηση βουλευτή η οποία θα πρέπει να απαντηθεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι κόβονται περίπου 1.000 τμήματα σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια προφανώς για να γίνει «εξοικονόμηση» κονδυλίων, από την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων, προβλήματα δημιουργώντας μία εκρηκτική κατάσταση στην Παιδεία και ζητούν την ανάκληση των αποφάσεων συγχώνευσης τμημάτων. Μόνο στον Νομό Χανίων Κρήτης η απόφαση προβλέπει τη συγχώνευση συνολικά 24 τμημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ