Νέα
  • ΓΔ: 1432.82 +0.03%
  • Τζίρος: 11,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια οδικά έργα έλαβαν... πράσινο φως στην Εύβοια

Με δύο αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, διευρύνεται το αντικείμενο του έργου «Παράκαμψη Χαλκίδας και παράκαμψη Ψαχνών», καθώς εγκρίνεται η άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης του έργου και ενεργοποιείται επί της ουσίας η έναρξη της υλοποίησης δύο επιπλέον οδικών τμημάτων, τα οποία βελτιώνουν τις οδικές συνθήκες στην Π.Ε. Εύβοιας.

Συγκεκριμένα, ξεκινά η υλοποίηση των οδικών τμημάτων «Παράκαμψη Ψαχνών» και «Αρτηρία Σύνδεσης Βόρειας - Νότιας Εύβοιας», με συμβατικά ποσά προαιρέσεων 10.629.568,20 ευρώ και 7.855.509,11 ευρώ (με Φ.Π.Α.) αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι με τις ίδιες αποφάσεις εγκρίνονται και τα Συμβατικά Τεύχη των οριστικών Μελετών των υπόψη έργων, όπου σε συνδυασμό με τις κηρύξεις των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων τον Ιούλιο του 2024, θέτουν σε τροχιά υλοποίησης τα δύο τμήματα.

Η παράκαμψη Ψαχνών αποτελεί συνέχεια της παράκαμψης Χαλκίδας, που διέρχεται έξω από τους οικιστικούς ιστούς των Ψαχνών και της Καστέλλας προς τη Βόρεια Εύβοια. Αποτελεί, συνεπώς, αναγκαιότητα για τη σημερινή και μελλοντική ανάπτυξη της πόλης των Ψαχνών και της ευρύτερης περιοχής.

Η κατασκευή της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας - Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου και παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη Νότια Εύβοια, είναι υπεραστική και έχει πρόβλεψη παράπλευρου οδικού δικτύου και ισόπεδων κόμβων, με σκοπό την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου.

Τα δύο νέα τμήματα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός νέου οδικού δικτύου το οποίο θα βελτιώσει την οδική ασφάλεια και τις συνθήκες μετακίνησης των πολιτών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ