Νέα
  • ΓΔ: 1432.6 -0.25%
  • Τζίρος: 71,16 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά τώρα στη Φθιώτιδα - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Εurokinissi

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου έπειτα από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Παναγιά Φθιώτιδας. Η πυρκαγιά έκαιγε σε δασική έκταση, ωστόσο χάρη στις αντιπυρικές ζώνες και τη γρήγορη επέμβαση της Πυροσβεστικής, ελέγχθηκε πριν πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.  

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 38 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 13 οχήματα. Από αέρος συνέδραμαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρείχαν και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η μάχη των πυροσβεστών με το χρόνο ήταν έντονη, καθώς γύρω γύρω υπήρχε συμπαγής βλάστηση (κυρίως πουρνάρι) και σε μέρος όπου δεν μπορούσαν να ενεργήσουν οχήματα από εδάφους. Σε εύλογη απόσταση υπήρχε και παλιό στρατόπεδο αλλά δεν υπήρξε κίνδυνος για αυτό.

Λειτούργησαν ευτυχώς οι αντιπυρικές ζώνες που έχουν δημιουργηθεί περιμετρικά του χωριού και η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής κατάφερε την έγκαιρη κατάσβεσή της. Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι πυροσβέστης και μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Δομοκού.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ