Νέα
  • ΓΔ: 1431.88 +0.62%
  • Τζίρος: 106,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακίνητα: Στο «Θεό» τα ενοίκια στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής - Γρίφος η στέγαση για τους πυρόπληκτους

Νέοι πονοκέφαλοι για χιλιάδες εκατοντάδες πυρόπληκτους καθώς εκτός από το γεγονός πως οι περιουσίες τους έγιναν στάχτη στο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας τις προηγούμενες ημέρες, καλούνται να αντιμετωπίσουν και την έλλειψη κατοικιών για ενοικίαση μετά και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προς στήριξή τους.

Αυτή τη στιγμή τα ενοίκια βρίσκονται στο «Θεό» στα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής, γεγονός που δημιουργεί έναν ακόμη γρίφο για το πώς θα εξασφαλίσουν οι πυρόπληκτοι στέγαση.

Επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης από 300 έως 500 ευρώ το μήνα

Εφόσον ολοκληρωθούν οι αυτοψίες από τις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, θα οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και θα χορηγηθεί επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης για την κάλυψη δαπανών προσωρινής στέγασης των μόνιμων κατοίκων, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από τις πυρκαγιές, με το ύψος της επιδότησης, να κυμαίνεται από 300 ως και 500 ευρώ, ανάλογα με τις παραμέτρους.

Οι ενδιαφερόμενοι, σε λίγες ημέρες που ενεργοποιείται η σχετική πλατφόρμα, θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για προσωρινή στέγαση με επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης είτε μέσω του gov.gr επιλέγοντας στην κατηγορία Πολίτης και Καθημερινότητα την υποκατηγορία φυσικές καταστροφές, είτε απευθείας στο arogi.services.gov.gr.

Σύμφωνα με δεδομένα για τους πληγέντες στον Θεσσαλικό κάμπο, η επιδότηση ενοικίου αφορούσε τους κατοίκους των περιοχών όπου τα σπίτια υπέστησαν ζημιές (δηλαδή αν το σπίτι είχε κριθεί «κίτρινο» ή «κόκκινο»). Το ύψος της επιδότησης χορηγήθηκε στους δικαιούχους, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας που διέμεναν στην πληγείσα κατοικία και δίδεται έως δύο (2) χρόνια στους ιδιοκτήτες και για έξι (6) μήνες στους ενοικιαστές.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες εντός τριών (3) μηνών από την έκδοση της σχετικής απόφασης, έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση, στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, για τη χορήγηση της επιδότησης, επιλέγοντας είτε την επιδότηση ενοικίου, είτε την επιδότηση συγκατοίκησης - η εκδοχή αυτή αφορούσε τις περιπτώσεις όπου ο δικαιούχος φιλοξενούταν σε κατοικία συγγενικού ή φιλικού προσώπου για τις παραπάνω χρονικές περιόδους.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ως ημερομηνία έναρξης της επιδότησης ορίστηκε είτε η ημερομηνία έναρξης της συγκατοίκησης, είτε η ημερομηνία έναρξης της μίσθωσης που αναγραφόταν στην Απόδειξη Υποβολής Δήλωσης Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και αφορά στη μίσθωση της νέας κατοικίας.

Άμεση ανάγκη αύξησης της επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης

Στο σημείο αυτό όπως αναφέρει ο Θ.Μπάκας στο OPEN, σύμφωνα με τους κάτωθι πίνακες και τη διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση που προκύπτει από ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων, τόσο στις πληγείσες περιοχές, όσο και γενικότερα στις περιοχές του Νομού Αττικής, καταγράφεται περιορισμένη έως και μηδενική ιδιαίτερα σε ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€/μήνα.

Όσον αφορά τα ακίνητα μεγαλύτερης επιφάνειας, ακίνητα κατάλληλα για οικογένειες με τουλάχιστον 2 Υ/Δ και ζητούμενο μίσθωμα έως 500€/μήνα, η διαθεσιμότητα σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελιών ακινήτων καταγράφεται περιορισμένη. Συγκεκριμένα στις περιοχές των Βορείων Προαστίων η διαθεσιμότητα είναι μηδενική, στις περιοχές των Ανατολικών Προαστίων μόλις 17 κατοικίες, στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων μόλις 38 κατοικίες, στις περιοχές των Νοτιών Προαστίων μόλις 17 και στον Πειραιά 12 κατοικίες.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τα άνωθεν ακίνητα δεν διατίθενται επιπλωμένα ή/και με το σύνολο των οικοσυσκευών, επομένως οι πληγέντες θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εξοπλίσουν (επιπλέον κόστος) τη νέα τους κατοικία με τα απαραίτητα για τη λειτουργία του «νοικοκυριού».  

Θα μπορούσε κάποιος να αναφερθεί στην πρώτη κρατική αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής για κατοικίες που έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες για χρήση («κόκκινα») ή ως προσωρινά ακατάλληλα για χρήση («κίτρινα»)  με το ποσό της πρώτης αρωγής να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ ή σε 5.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Αλλά, το κάτωθεν ποσό σε μεγάλο ποσοστό δεν επαρκεί για απλές επισκευαστικές εργασίες και ταυτόχρονα να αποκτήσουν το σύνολο του εξοπλισμού κατοικίας εφόσον επλήγησαν καθολικά.

Παράλληλα, θα πρέπει η πολιτεία, να έρθει άμεσα σε επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης (υπάρχει μητρώο στην ΑΑΔΕ), ώστε μέρος των ακινήτων, που είναι πλήρως επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσυσκευών να διατεθούν για την στέγαση των πληγέντων.

Επειδή οι φυσικές καταστροφές φαίνεται να «απειλούν» πλέον τη καθημερινότητα μας, είναι άμεση ανάγκη τα μέτρα αποκατάστασης των ζημιών στον τομέα της στέγασης, αλλά και η στέγαση των πληγέντων να αποτελούν μέρος των μέτρων ενός ευρύτερου σχεδίου στεγαστικής πολιτικής.

Οι πληγέντες να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα την διαδικασία αποζημιώσεων, τα όρια αποζημιώσεων ανά ζημία, τα μέτρα κρατικής αρωγής καθώς και την προσωρινή στέγασή τους σε περίπτωση ολικής καταστροφής.

Υπάρχουν πολλές χώρες της Ε.Ε και πολιτείες της Αμερικής που διαθέτουν συγκεκριμένες διαδικασίες που στοχεύουν στην άμεση «επιστροφή» των πληγέντων στη καθημερινότητα τους χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία.  

Η κρατική αρωγή

Το πλαίσιο της κρατικής αρωγής για τη στήριξη περιοχών της Αττικής που επλήγησαν από τη μεγάλη πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου, ενεργοποιεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Μέρος των μέτρων ισχύει και για άλλες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2024.

Ένα από τα μέτρα κρατικής αρωγής που δρομολογούνται, σε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, είναι η επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης από 300€ έως 500€ το μήνα.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι εντός του επομένου μήνα, ξεκινούν τα σχολεία και οι οικογένειες που οι κατοικίες τους έχουν υποστεί ζημιές και κρίνονται μη κατοικήσιμες, θα πρέπει άμεσα να «επιστρέψουν» στην καθημερινότητα τους χωρίς επιπλέον ταλαιπωρία

 

Αναλυτικά τα στοιχεία διαθεσιμότητας για την Αττική

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ύψος επιδότησης ενοικίου - 300€ και 500€

Βόρεια Προάστια:

  • Επιδότηση ενοικίου 300€ : Μόλις 2 ακίνητα διαθέσιμα προς μίσθωση  

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Βορείων Προαστίων, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€. Μόλις 2 ακίνητα διατίθενται προς μίσθωση με ζητούμενο ενοίκιο έως 300€.  Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα 31τμ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου στο Π.Ψυχικό και για ένα ισόγειο διαμέρισμα 30τμ στην περιοχή Παράδεισος στο Μαρούσι.

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : Μηδενική διαθεσιμότητα ακινήτων με 2 Υ/Δ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Βορείων Προαστίων, η διαθεσιμότητα ακινήτων είναι μηδενική. Δεν υπάρχει διαθέσιμο κανένα ακίνητο προς μίσθωση με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€.

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 90,68% (9 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 800€/μήνα. 

ΒΟΡΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

Έως 600€

 

0,95%

 

Από 601€ έως 700€

 

2,54%

 

Από 701€ έως 800€

 

 

5,80%

 

Από 801€ έως 900€

 

11,36%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

13,59%

 

Άνω των 1.000€

 

65,73%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

 Ανατολικά Προάστια:

  • Επιδότηση ενοικίου 300€ : Μηδενική διαθεσιμότητα ακινήτων   

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Ανατολικών Προαστίων, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€.

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Ανατολικών, η διαθεσιμότητα ακίνητων με 2 Υ/Δ είναι μικρή. Μόλις 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

 

Ανατολικά Προάστια

 

Έτος Κατασκευής

 

Όροφος

 

Τ.Μ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Γραμματικό 

 

2010

 

Ισόγειο

 

86

 

500

 

Μαραθώνας - Αγ. Παντελεήμονας

 

-

 

Ισόγειο

 

65

 

500

 

Νέα Μάκρη

 

1985

 

Ημιυπόγειο

 

80

 

370

 

Αρτέμιδα,  Βορινέζα

 

2007

 

Ισόγειο

 

77

 

500

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 79,85% (8 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 800€/μήνα.

 

ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

Έως 600€

 

4,80%

 

Από 601€ έως 700€

 

8,05%

 

Από 701€ έως 800€

 

7,24%

 

Από 801€ έως 900€

 

7,40%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

12,07%

 

Άνω των 1.000€

 

60,38%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

Αθήνα Κέντρο:

  • Επιδότηση ενοικίου 300€ : Μόλις το 0,8% των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Βορείων Προαστίων, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€, αποτελεί μόλις το 0,8% των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών. Πρόκειται κυρίως για διαμερίσματα έως 30τμ-40τμ, ισόγεια, ημιυπόγεια ή/και εσωτερικά, σε περιοχές της Λ.Πατησιών, Πλατεία Αττικής, Πλατεία Αμερικής, Πλατεία Βικτωρίας και Κολωνό.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€

 

Αθήνα Κέντρο

 

Έτος Κατασκευής

 

Τ.Μ

 

Όροφος

 

Ζητούμενο μίσθωμα σε €

 

Ομόνοια*

 

1980

 

21

 

Υπόγειο

 

260

 

Βοτανικός*

 

 

 

20

 

Ισόγειο

 

270

 

Άγιος Θωμάς, Γουδή*

 

1962

 

18

 

Ημιυπόγειο

 

270

 

Πατήσια

 

1975

 

35

 

Ισόγειο

 

280

 

Κάτω Πετράλωνα

 

2010

 

25

 

Ισόγειο

 

295

 

Εξάρχεια – Νεάπολη

 

1970

 

40

 

Ημιυπόγειο

 

300

 

Κυψέλη

 

1975

 

45

 

Ισόγειο

 

300

 

Γκύζη - Άρειος Πάγος

 

1972

 

33

 

1ος

 

300

 

Πλατεία Αμερικής

 

-

 

45

 

Ημιυπόγειο

 

300

 

Άγιος Νικόλαος*

 

1960

 

16

 

Ημιώροφος

 

 

 

300

 

Πλατεία Κυψέλης

 

1970

 

26

 

Ισόγειο

 

300

 

Όσιος Λουκάς, Πατήσια

 

1970

 

28

 

1ος

 

300

 

Νοσοκομείο Παίδων, Γουδή

 

1982

 

27

 

Ισόγειο

 

300

 

Άγιος Θωμάς, Γουδή

 

-

 

30

 

Ημιυπόγειο

 

300

Πηγή/Επεξεργασία : Ιστοσελίδες Αγγελιών, Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€ 

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : Μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων με 2 Υ/Δ 

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές του κέντρου των Αθηνών, η διαθεσιμότητα κατοικιών με 2 Υ/Δ είναι πολύ μικρή. Διαθεσιμότητα καταγράφεται κυρίως σε περιοχές όπως, Πλατεία Αττικής, Κολωνός, Πλατεία Αμερικής, Άγιος Ελευθέριος, Όσιος Λουκάς, Κάτω Πατήσια, Ακαδημία Πλάτωνος , Μεταξουργείο, Άγιος Παντελεήμονας και Σεπόλια. 

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 73,57% (7 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 700€/μήνα.

 

ΑΘΗΝΑ ΚΕΝΤΡΟ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

Έως 600€

 

11,71%

 

Από 601€ έως 700€

 

14,48%

 

Από 701€ έως 800€

 

18,4%

 

Από 801€ έως 900€

 

11,03%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

10,06%

 

Άνω των 1.000€

 

34,08%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Δυτικά Προάστια:

  • Επιδότηση ενοικίου 300€ : Μόλις 2 ακίνητα διαθέσιμα προς μίσθωση 

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Δυτικών Προαστίων, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€. Μόλις 2 ακίνητα διατίθενται προς μίσθωση με ζητούμενο ενοίκιο έως 300€.  Πρόκειται για ένα ισόγειο διαμέρισμα 23τμ στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών στο Χαϊδάρι και για ένα ισόγειο διαμέρισμα 27τμ στην περιοχή Καραγιαννέικα  στο Γαλάτσι.

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : 38 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Ανατολικών, η διαθεσιμότητα ακίνητων με 2 Υ/Δ είναι μικρή. Μόλις 38 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

 

Δυτικά Προάστια

 

Έτος Κατασκευής

 

Όροφος

 

Τ.Μ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Άγιοι Ανάργυροι

 

1980

 

Ισόγειο

 

70

 

500

 

Νέα Ιωνία, Αλσούπολη

 

1978

 

1ος

 

76

 

500

 

Γαλάτσι, Λαμπρινή

 

1981

 

Ισόγειο

 

75

 

500

 

Αγία Βαρβάρα, Λοιμωδών

 

1977

 

1ος

 

75

 

450

 

Αχαρνές, Κόκκινος Μύλος

 

1979

 

2ος

 

73

 

500

 

Καματερό , Αγία Τριάδα,

 

-

 

1ος

 

77

 

500

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 79,27% (8 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 600€/μήνα.

 

ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

 

 

Έως 600€

 

20,52%

 

Από 601€ έως 700€

 

35,09%

 

Από 701€ έως 800€

 

18,07%

 

Από 801€ έως 900€

 

13,57%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

5,29%

 

Άνω των 1.000€

 

6,62%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates

 Νότια Προάστια:

  • Επιδότηση ενοικίου 300€ : Μόλις 9 ακίνητα διαθέσιμα προς μίσθωση 

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Νοτιών Προαστίων, η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€. Μόλις 9 ακίνητα διατίθενται προς μίσθωση με ζητούμενο ενοίκιο έως 300€. 

Πρόκειται κυρίως για ισόγεια ή/και ημιυπόγεια διαμερίσματα έως 30τμ στην περιοχή του Ζωγράφου, Καλλιθέα, Άνω Ηλιούπολη και Άνω Ιλίσια.

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : 17 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα ακινήτων είναι πολύ μικρή. Μόλις 17 κατοικίες είναι διαθέσιμες προς μίσθωση με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

 

Νότια Προάστια

 

Έτος Κατασκευής

 

Όροφος

 

Τ.Μ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Άνω Ιλίσια

 

1971

 

Ημιυπόγειο

 

60

 

450

 

Άνω Καισαριανή

 

1970

 

2ος

 

58

 

500

 

Ζωγράφου

 

1970

 

Ημιυπόγειο

 

70

 

500

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 87,4% (9 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 800€/μήνα.

 

ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

 

 

Έως 600€

 

0,76%

 

Από 601€ έως 700€

 

3,48%

 

Από 701€ έως 800€

 

8,36%

 

Από 801€ έως 900€

 

11,89%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

8,02%

 

Άνω των 1.000€

 

67,49%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, , κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Πειραιάς

  • Επιδότηση ενοικίου έως 300€: Μόλις 1 ακίνητο διαθέσιμο προς μίσθωση 

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές του Πειραιά, η διαθεσιμότητα είναι μηδενική για ακίνητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300€. Μόλις 1 ακίνητα διατίθεται προς μίσθωση με ζητούμενο ενοίκιο έως 300€. 

  • Επιδότηση ενοικίου 500€ : 12 διαθέσιμα προς μίσθωση ακίνητα με 2 Υ/Δ

Σύμφωνα με ιστοσελίδες αγγελικών ακινήτων, στις περιοχές των Νοτίων Προαστίων, η διαθεσιμότητα ακινήτων είναι πολύ μικρή. Μόλις 12 κατοικίες είναι διαθέσιμες προς μίσθωση με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€.

Παραδείγματα κατοικιών με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

 

Πειραιάς

 

Έτος Κατασκευής

 

Όροφος

 

Τ.Μ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ταμπούρια

 

1970

 

Ισόγειο

 

60

 

430

 

Καλλίπολη

 

1976

 

2ος

 

67

 

500

 

Παλαιά Κοκκινιά, Καμίνια

 

-

 

Ισόγειο

 

75

 

500

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Η διαθεσιμότητα ακινήτων με βάση το ζητούμενο μίσθωμα

Σύμφωνα με τον κάτωθι πίνακα, το 83,51% (8 στα 10) των διαθέσιμων προς μίσθωση κατοικιών έχουν ζητούμενο μίσθωμα άνω των 700€/μήνα.

 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

 

Ζητούμενο Μίσθωμα σε €/μήνα

 

Ποσοστό διαθεσιμότητας με 2Υ/Δ

 

 

 

Έως 600€

 

5,39%

 

Από 601€ έως 700€

 

10,48%

 

Από 701€ έως 800€

 

18,75%

 

Από 801€ έως 900€

 

21,87%

 

Από 901€ έως 1.000€

 

11,93%

 

Άνω των 1.000€

 

31,5%

Πηγή/Επεξεργασία: Ιστοσελίδες Αγγελιών Ακινήτων/Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, , κατοικίες με ζητούμενο μίσθωμα έως 500€

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ