Νέα
  • ΓΔ: 1399 +0.06%
  • Τζίρος: 34,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι έλαβαν βίζα express για διακοπές στο Αιγαίο

Πάνω από τέσσερεις μήνες συμπληρώνονται από τη θέσπιση της βίζας express για τους Τούρκους πολίτες που θέλουν να περάσουν μία εβδομάδα διακοπών σε ορισμένα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

«Δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι έχουν ήδη αξιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα και είναι τόσο ενθουσιώδεις για τις διακοπές τους στη γείτονα χώρα ώστε οι τουρκικοί παραθαλάσσιοι προορισμοί όπως η Αλικαρνασσός και το Τσεσμέ να είναι σχεδόν άδειοι», αναφέρει η Rheinische Post, προσθέτοντας πως «πιθανότατα ο πρόεδρος Ερντογάν δεν φανταζόταν ακριβώς έτσι τη βελτίωση των σχέσεων με την Ελλάδα, όταν υπέγραφε τη σχετική συμφωνία με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη τον περασμένο Δεκέμβριο».

Μία από τις βασικές αιτίες πίσω από την «απόβαση» των Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά είναι και οι τιμές στην Ελλάδα, οι οποίες είναι χαμηλότερες σε σύγκριση με την Τουρκία, τόσο όσον αφορά τον κλάδο της εστίασης όσο και των ξενοδοχειακών καταλυμάτων. Μάλιστα, πολλοί Τούρκοι «αντί να ανεβάζουν στα social media φωτογραφίες από παραλίες και ηλιοβασιλέματα, ποστάρουν τις αποδείξεις από τα εστιατόρια που τρώνε».

Βέβαια, «για τους Γερμανούς παραθεριστές η Τουρκία εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο φθηνές χώρες για διακοπές στην Ευρώπη, αλλά και φθηνότερη από την Ελλάδα. Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία οι διακοπές στην Τουρκία είναι για τους Γερμανούς φέτος κατά 41% φθηνότερες από αυτές στη Γερμανία, ενώ οι διακοπές στην Ελλάδα είναι μόλις κατά 23% φθηνότερες». Γιατί συμβαίνει αυτό; Επειδή οι ξένοι τουρίστες επιλέγουν άλλα πράγματα για τις διακοπές τους: «Οι Ευρωπαίοι παραθεριστές προτιμούν all-inclusive ξενοδοχεία ενώ οι Τούρκοι επιλέγουν μικρότερα καταλύματα και τρώνε έξω».

Πηγή: DW

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ