Νέα
  • ΓΔ: 1383.31 +0.06%
  • Τζίρος: 70,02 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη φωτιά στην Αττική: Εκκενώθηκαν το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Eurokinissi

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της Κυριακής. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκενώνονται και οι Μονές του Αγίου Εφραίμ και Πεντέλης, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν.

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης στις 5:10, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Επίσης, έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας αλλά και οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των παρακάτω περιοχών για να παραμείνουν σε ετοιμότητα:

  • Μελίσσια
  • Πολιτεία
  • Νέα Ερυθραία
  • Ανθούσα

Ο δήμος Βριλησσίων έχει ανοίξει κλιματιζόμενη αίθουσα για τον κόσμο που έφυγε από τις εστίες τους από Πεντέλη και τις γύρω περιοχές.  

«Ο δήμος Διονύσου βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Διονύσου από την πυρκαγιά αναφέρθηκε με δήλωσή της η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

«Η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή το Βαρνάβα, πλήττει τον δήμο μας, όπως και όμορους δήμους, με μεγάλη σφοδρότητα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές μας παλεύουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, ώστε να μην επεκταθεί», ανέφερε η δήμαρχος Διονύσου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Απευθύνομαι σε όλους με αίσθημα ευθύνης, καθώς απαιτεί την άμεση και απόλυτη προσοχή όλων μας. Πρώτιστη προτεραιότητά μας τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ζητώ απ' όλους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές, σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται αδιάκοπα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να περιορίσουν την καταστροφή και να μας προστατεύσουν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αφοσίωση και την αυτοθυσία που πάντα επιδεικνύουν. Ας τους διευκολύνουμε με το να συνεργαστούμε και να μείνουμε μακριά από τις επικίνδυνες περιοχές.

Ο δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και εμείς φροντίζουμε για την παροχή άμεσης βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη (έχουμε ήδη φροντίσει για χώρους φιλοξενίας, μέσο μεταφοράς κ.λ.π.). Επίσης, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις Αρχές για να εξασφαλίσουμε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς».

Προσωρινή διαμονή πληγέντων Αττικής από την πυρκαγιά

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα: https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ