Νέα
  • ΓΔ: 1398.2 +1.06%
  • Τζίρος: 67,56 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά Αττική: Νέο 112 για εκκένωση από Διόνυσο προς Κηφισιά - Εκκενώνεται το νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγ

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Αττική που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το απόγευμα της Κυριακής. Η φωτιά είναι εντελώς εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Νωρίτερα ήρθε προληπτική εκκένωση του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και οι κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα, ενώ αυτή τη στιγμή έχει σημάνει συναγερμός ξανά στο Διόνυσο καθώς υπήρξε 112 για εκκένωση της περιοχής προς Κηφισιά.

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι, οι ριπές των οποίων φτάνουν τα 7 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας στο πεδίο, όπως ανέφερε πριν από λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Αναφορές για νέα αναζωπύρωση στο Διόνυσο

Για μεγάλη αναζωπύρωση ψηλά στο Διόνυσο, έκανε λόγο η δήμαρχος της περιοχής Κατερίνα Μαϊχόσογλου, μιλώντας στο OPEN.

Όπως ανέφερε, έκανε έκκληση για εναέρια μέσα, ενώ τόνισε ότι δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής κάτι για ζημιές σε οικίες.

Πότε θα κοπάσουν οι άνεμοι – Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του στο STAR ότι οι άνεμοι να κοπάσουν σταδιακά από τις 7 το απόγευμα και μετά. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος είπε: «Θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη, θα έλεγα ότι μέχρι και τις απογευματινές ώρες θα διατηρηθούν οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι. […] Θα αρχίσει περίπου από τις 18:00 με 19:00 μια προοδευτική εξασθένηση των ανέμων για να είναι ουσιαστική γύρω στις 20:00 με 21:00».

Ακόμα, ο ίδιος είπε ότι η μέση ένταση των ανέμων είναι στα 6-7 μποφόρ και πρέπει οι άνεμοι να πέσουν γύρω στα 5 μποφόρ, έτσι ώστε να διευκολυνθούν και οι δυνάμεις κατάσβεσης της φωτιάς που μαίνεται στη βορειοανατολική Αττική. «Η φωτιά εξαπλώνεται με δύο τρόπους», είπε στη συνέχεια ο Θοδωρής Κολυδάς και πρόσθεσε: «Καταρχάς, εξαπλώνεται από το έδαφος όπου με άνεμο, θα έλεγα, κατά μέσο όρο γύρω στα 6 μποφόρ, "ταξιδεύει" με μία ταχύτητα στα 15 με 17 χιλιόμετρα την ώρα. Επειδή η πυρκαγιά και τα ίδια τα δέντρα με τις ριπές του ανέμου, από το ένα δέντρο στο άλλο, μεταδίδεται πολύ πιο εύκολα η πυρκαγιά. Όταν πέσουν οι ριπές του ανέμου, μετά τις 8 το απόγευμα, θα αρχίσει η κατάσταση σαφώς να γίνεται καλύτερη».

Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Με τη διάθεση προσωπικού και μέσων και την δραστηριοποίησή τους όπου τους ζητηθεί, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκονται από το πρωί, για τον συντονισμό της διάθεσης προσωπικού και μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και στα αντίστοιχα Γενικά Επιτελεία, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πέραν της διάθεσης του εναέριου πυροσβεστικού στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας (πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL -215/415 CANADAIR και ελικόπτερα CH - 47D CHINOOK), στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική συνδράμει η Διοίκηση Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) - η οποία συστάθηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» - υπό τις οδηγίες του διοικητή της, αντιστράτηγου Μιχαήλ Κλούβα. Ο διοικητής της ΔΙΚΑΦΚΑ βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία από το πεδίο με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του αξιωματικού- συνδέσμου.

Μεταξύ αλλων αναφέρεται ότι η ΔΙΚΑΦΚΑ, με βαρέα οχήματα (τύπου «grader»), δημιούργησε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, χθες τη νύχτα και τις πρωινές ώρες σήμερα αντιπυρικές ζώνες στην Αττική, όπως αυτή που δημιουργήθηκε περί τις 2 π.μ. σήμερα στον Διόνυσο και συνετέλεσε στην αποτροπή της επέκτασης της πυρκαγιάς στην κατοικημένη περιοχή.

Επισημαίνεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν επίσης στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αττική με 2 ομάδες «Δευκαλίων» και 6 ομάδες «Ξενοκράτη».

Επίσης από σήμερα η ΔΙΚΑΦΚΑ συνδράμει με αριθμό λεωφορείων και δικύκλων στις εκκενώσεις κατοικημένων περιοχών, ενώ ενισχύει τις περιπολίες της σε περιοχές υψηλού κινδύνου, για την αποτροπή και τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν νέων πυρκαγιών.

Τελος, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν διαθέσει για επιτήρηση 422 στελέχη και 211 οχήματα που εκτελούν περιπόλους που διέρχονται από ορεινούς όγκους σε όλη την ελληνική επικράτεια ενώ έχουν επανδρώσει 7 φυλάκια με 25 άτομα προσωπικό και 13 οχήματα.

112 για εκκένωση της περιοχής Κρασά Άνω Βριλησσίων

Προς κεντρικά Βριλήσσια και Χαλάνδρι.Καίγονται και καταστήματα στην Πεντέλη

Πληροφορίες του OPEN αναφέρουν ότι έχουν ζημιές και καταστήματα στην Πεντέλη.

Νέο 112 για εκκένωση 4 περιοχών

Εκκενώνονται Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Πάτημα Χαλανδρίου και Πάτημα Βριλησσίων.

Οι νέες γραμμές άμυνας

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, οι νέες γραμμές άμυνας έχουν μετατοπιστεί ως εξής:

  • Από το Γραμματικό στον Μαραθώνα μέχρι και μετά τη λίμνη και
  • από την Πεντέλη προς το Νοσοκομείο 414

Νέο 112 στη Νέα Πεντέλη

Νέο 112 στους κατοίκους της Νέας Πεντέλης, για εκκένωση του οικισμού και κατεύθυνση προς Χαλάνδρι

Όλα τα δρομολόγια από και προς Ραφήνα γίνονται από το λιμάνι του Λαυρίου.

Στα σπίτια η φωτιά στην Πεντέλη

Ραγδαίες εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο. Η φωτιά έχει μπει σε σπίτια στην Πεντέλη.

Τουλάχιστον 40 αναζωπυρώσεις

Έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Εκκενώνεται το Σπατατζίκι - Πευκόφυτο στον Μαραθώνα - Νέο 112

Νέο μήνυμα στους κατοίκους οικισμού στον Μαραθώνα εστάλη από το 112 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, το 112 καλεί τους κατοίκους της περιοχής Σπατατζίκι (Πευκόφυτο) να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να απομακρυνθούν μέσω λεωφόρου Τραπεζούντας προς Άγιο Στέφανο.

Tα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών σε διάφορα πύρινα μέτωπα στη βορειοανατολική Αττική εν μέσω σφοδρών ανέμων, που δυσχεραίνουν σημαντικά το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα κυριότερα μέτωπα αυτήν την ώρα είναι τα εξής:

  • Μετά τη λίμνη του Μαραθώνα με κατεύθυνση προς τις Αφίδνες.
  • Από το Γραμματικό προς τον Μαραθώνα.
  • Από τις κορυφές της Πεντέλης με κατεύθυνση προς το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει το μέτωπο στη Νέα Μάκρη, ενώ, όπως τόνισε νωρίτερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Διόνυσο, Βαρνάβα και Μικροχώρι.

Μεγάλο το πύρινο μέτωπο

Μεγάλο πύρινο μέτωπο και στο Καπανδρίτι, με εθελοντές να λένε πως οι φλόγες απέχουν 3 με 4 χλμ από την περιοχή, μεταδίδει ο Γιάννης Ζιάκας στο OPEN.

Επίσης, περισσότερες από 40 αναζωπυρώσεις έχουν καταγραφεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς.

Η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ

12-8-2024 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ-ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ-ΔΙΟΝΥΣΟΥ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ:1)ΕΙΣΟΔΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ 2)ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΛΙΜΝΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ. 3)ΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙΟΥ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ 4)EΞΟΔΟΣ ΧΩΡΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ 5)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΘΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ 6)Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 7)Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΛΟΥ 8)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 9)ΚΟΜΒΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 10)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 11)ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Β’ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 12)ΚΛΕΙΣΘΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ 13)ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΥΣΕΩΣ14)ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΛΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ 15)ΕΛΑΙΩΝΩΝ ΚΑΙ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ  16)ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ Λ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ... 

...17)EΛ. BENIZEΛOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ 18)Λ. XP. AΔAMOΠOYΛOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ 19)Λ. ΔIONYΣOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ 20)ΞENIAΣ KAI AΓ. ΠANTEΛEHMONOΣ  21)Λ. ΔIONYΣOY YΨOΣ ΓHΠEΔOY ΔIONYΣOY ΣTO PEYMA KYKΛOΦOPIAΣ ΠPOΣ ΔIONYΣO (METAΦOPA AΠO Λ. ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ) 22)MIAOYΛH KAI KOΛOKOTPΩNH 23)ΣOYΛIOY KAI ΔHMOKPATIAΣ 24)ΣOYΛIOY KAI Λ. MAPAΘΩNOΣ  25)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI ΔHMOKPATIAΣ 26)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI ΦΛEMINΓK 27)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI ATTIKH OΔOΣ 28)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI ΣTAYPOΣ 29)ΠΛATEIA ΣTAMATAΣ KAI M. AΛEΞANΔPOY 30)ANΘOYΣAΣ KAI IAΣΩNOΣ 31)Λ. MAPAΘΩNOΣ KAI APTEMIΔOΣ (TIΠOTA ΠPOΣ ΔIONYΣO) …ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 32)Λ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ 33)ΛΑΜΠΗ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ  ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ «ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ»  ΠΡΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 34)ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΠΡΟΣΘΕΝ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

…ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 38) ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 39) ΟΔΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 40) ΦΥΤΩΡΙΟ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΆΓΙΟ ΣΤΕΦΑΝΟ

Η ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια για τα πύρινα μέτωπα

Από χθες το απόγευμα οι κάτοικοι δοκιμάζονται από μία επικίνδυνη πυρκαγιά, είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, και έκανε λόγο για σφοδρούς ανέμους και παρατεταμένη ξηρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δίνεται σκληρή μάχη σε δύο μέτωπα, το ένα στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης και το άλλο στο Γραμματικό.

Συνολικά επιχειρούν 670 πυροσβέστες, με 183 οχήματα και 32 εναέρια μέσα.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι οι άνεμοι είναι στα 7 μποφόρ και θα παραμείνουν ισχυροί τις επόμενες ώρες.

Τόνισε δε πως ήταν άμεση η επέμβαση στην αρχική εστία στον Βαρνάβα. «Οι πρώτες επίγειες δυνάμεις έφτασαν σε 7 λεπτά» υπογράμμισε και κατέληξε πως «δυστυχώς, η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε για τον κόκκινο συναγερμό στην Αττική».

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης σε δήμους της Αττικής

 

Τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, αλλά και για όσους βρίσκονται στη μάχη της κατάσβεσης, ανακοίνωσαν πέντε δήμοι της Αττικής.

  • Ο Δήμος Βριλησσίων στα γραφεία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρωτοβάθμιας Υγείας (Λ. Πεντέλης 62) στο ισόγειο, σήμερα 12/8 έως τις 20:00, αύριο 13/8 και την Τετάρτη 14/8 από τις 7:30 έως τις 17:00.
  • Ο Δήμος Ηρακλείου στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος (οδός Πρασίνου Λόφου έναντι γηπέδου ποδοσφαίρου) σήμερα έως τις 17:30 και τις επόμενες ημέρες από τις 07:00 έως 17:30.
  • Ο Δήμος Ηλιούπολης στην είσοδο του Δημαρχείου τις καθημερινές από τις 07:00 έως και τις 22:00, ενώ το Σαββατοκύριακο, αλλά και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου από τις 07:00 έως τις 14:00.
  • Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου από σήμερα έως και την Παρασκευή 23/8 (εκτός Δεκαπενταύγουστου και Σαββατοκύριακου) στην είσοδο του Δημαρχείου στο Μοσχάτο από τις 07:30 έως τις 20:00 και στην είσοδο του παλιού Δημαρχείου στον Ταύρο από τις 07:30 έως τις 15:00.
  • Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου στο γήπεδο της πόλης αύριο Τρίτη, μεθαύριο Τετάρτη και την Παρασκευή 16/9 από τις 09:00 έως τις 12:00.

Τα είδη που μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν είναι εμφιαλωμένα νερά, φυσιολογικό ορό, φυσικά δάκρυα, Pulvo, κεραλοιφή για εγκαύματα, τρόφιμα μακράς διαρκείας, μωρομάντηλα, γάζες, προστατευτικές μάσκες (υψηλής προστασίας) και για τα τετράποδα συσκευασμένη τροφή και τροφή για κουτάβια, Cool mats, λουριά οδηγούς.

Χάρτης με τις περιοχές που καίγονται

Σοβαρό πρόβλημα στη Νέα Μάκρη και Γραμματικό

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον οικισμό Ανατολή στη Νέα Μάκρη αλλά και στο Γραμματικό.

Μετά τα μηνύματα από το 112 για προληπτική εκκένωση της Πεντέλης και της Νέας Πεντέλης στις 5:10, αποφασίστηκε η εκκένωση του Παίδων Πεντέλης και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου.

Επίσης, έχουν εκκενωθεί οι περιοχές Ντράφι, Διώνη και Δαμάρασι Ραφήνας αλλά και οι οικισμοί Νταού Πεντέλης και Άγιος Σπυρίδωνας.

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη και σε κατοίκους των παρακάτω περιοχών για να παραμείνουν σε ετοιμότητα:

  • Μελίσσια
  • Πολιτεία
  • Νέα Ερυθραία
  • Ανθούσα

Ήχησε το 112

Η φωτιά είναι εντελώς εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και τώρα πάει προς Νέα Μάκρη.

Σοβαρό πρόβλημα υπάρχει και στον οικισμό Ανατολή στη Νέα Μάκρη αλλά και στο Γραμματικό.

Σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι το Νταού Πεντέλης και η Διώνη ενώ πριν από λίγο έχει σταλεί μήνυμα από το 112 στη Καλλιτεχνούπολη. Δραματικές στιγμές ζουν τα τελευταία λεπτά οι κάτοικοι της Διώνης οι οποία παραμένουν στα σπίτια τους παρά τα συνεχή μηνύματα εκκένωσης από το 112.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες καίγονται σπίτια στη Διώνη

Δεκάδες είναι τα μηνύματα του 112 που έχουν σταλεί σε κατοίκους. Ταυτόχρονα, στο μέτωπο επιχειρούν 560 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομαντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια (17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα).

Οι εκτροπές στην κυκλοφορία

Από τις περιοχές Βαρνάβα, Σταμάτας, Δροσιάς, Διονύσου και Πεντέλης, πραγματοποιούνται εκτροπές κυκλοφορίας, στην Λ. Μικροχωρίου, στην Επ.Ο. Γραμματικού-Καπανδριτίου προς Βαρβάβα, στην είσοδο του οικισμού Βαρνάβα, στην Λ. Μαραθώνος, από την οδό Μ. Αλεξάνδρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς λίμνη Μαραθώνα, στην Λ. Μαντά και Καπανδριτίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βαρνάβα, στην έξοδο του Γραμματικού, στην Λ. Διονύσου στη θέση Ανατολή, στις Λ. Διονύσου και Θησέως, στην M. Aλεξάνδρου από Άγιο Στέφανο προς Μαραθώνα, στην Λ. Μαραθώνος και Κωνσταντινουπόλεως και στις Μ. Αλεξάνδρου και Μακεδονίας, στις οδούς Μ. Αλεξάνδρου και Παπανικολή, στην Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και Μακαρίου, στην Λ. Μαραθώνος και Λ. Πιπερόπουλου, στην Λ. Μαραθώνος και Αναπαύσεως και στις Λ. Μαραθώνος και Εχετλού.

10:37 Δεν θα δένουν τα πλοία στο λιμάνι της Ραφήνας

Με εντολή των Αρχών το πλοίο που ξεκίνησε από την Τήνο με προορισμό την Ραφήνα θα κατευθυνθεί προς το Λαύριο.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΚΑΙ, η κατάσταση που διαμορφώνεται στη βορειοανατολική Αττική είναι τέτοια που κρίθηκε απαραίτητη η αλλαγή σε δρομολόγια πλοίων που κατευθύνονται προς Ραφήνα.

Πιο συγκεκριμένα, ήδη έχει αποφασιστεί το πλοίο από Τήνο να δέσει στο Λαύριο.

 

Ο δήμος Βριλησσίων έχει ανοίξει κλιματιζόμενη αίθουσα για τον κόσμο που έφυγε από τις εστίες τους από Πεντέλη και τις γύρω περιοχές αλλά και το Κλειστό Γυμναστήριο. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, με απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μυλωνάκη, από σήμερα και για όσο χρειαστεί θα είναι ανοιχτό το κλειστό Γυμναστήριο Κοντοπεύκου (Δωριέων 20 και Κανάρη), προκειμένου να συνδράμει στη φιλοξενία πυρόπληκτων, οι οποίοι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην Αττική απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους και χρειάζονται προσωρινό χώρο φιλοξενίας.

Σε 24ωρη επιφυλακή παραμένει όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, καθώς και σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σύμφωνα με τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η δημοτική Αρχή ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η πρόσβαση στον Υμηττό, για προληπτικούς λόγους.

8:00 «Ο δήμος Διονύσου βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης»

Στην πολύ δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Διονύσου από την πυρκαγιά αναφέρθηκε με δήλωσή της η δήμαρχος Κατερίνα Μαϊχόσογλου.

«Η τεράστια πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή το Βαρνάβα, πλήττει τον δήμο μας, όπως και όμορους δήμους, με μεγάλη σφοδρότητα και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, με ισχυρούς ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και οι εθελοντές μας παλεύουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς, ώστε να μην επεκταθεί», ανέφερε η δήμαρχος Διονύσου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων:

«Απευθύνομαι σε όλους με αίσθημα ευθύνης, καθώς απαιτεί την άμεση και απόλυτη προσοχή όλων μας. Πρώτιστη προτεραιότητά μας τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ζητώ απ' όλους να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες των Αρχών και να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές, σύμφωνα με την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας.

Οι πυροσβέστες, οι εθελοντές και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εργάζονται αδιάκοπα κάτω από αντίξοες συνθήκες για να περιορίσουν την καταστροφή και να μας προστατεύσουν. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την αφοσίωση και την αυτοθυσία που πάντα επιδεικνύουν. Ας τους διευκολύνουμε με το να συνεργαστούμε και να μείνουμε μακριά από τις επικίνδυνες περιοχές.

Ο δήμος μας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και εμείς φροντίζουμε για την παροχή άμεσης βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη (έχουμε ήδη φροντίσει για χώρους φιλοξενίας, μέσο μεταφοράς κ.λ.π.). Επίσης, είμαστε σε συνεχή επαφή με τις Αρχές για να εξασφαλίσουμε ότι γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον περιορισμό της πυρκαγιάς».

Προσωρινή διαμονή πληγέντων Αττικής από την πυρκαγιά

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, επικουρικά των παροχών από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (περιφέρεια και δήμοι) λειτουργεί ειδική πλατφόρμα για την προσωρινή διαμονή πληγέντων από την πυρκαγιά που ξέσπασε χτες στην Αττική, την οποία δημιούργησε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί στην πλατφόρμα: https://emergencypoint.azurewebsites.net/Application/NewAppl?evId=0170f75b-3f01-45ca-8e6e-727849dcdba4

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το 213 2047893.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ