Νέα
  • ΓΔ: 1472 -0.42%
  • Τζίρος: 7,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργή για τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία του Πειραιά - Διαμαρτυρίες και από τον Δήμο Καισαριανής

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν γονείς προς το υπουργείο Παιδείας για τη σύμπτυξη 46 τμημάτων σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Πειραιά. Οι γονείς χαρακτηρίζουν την απόφαση απαράδεκτη, που οδηγεί κάθε χρόνο στο «σβήσιμο» σχολείων από τον χάρτη του Πειραιά και ότι οι μαθητές θα πρέπει να στοιβάζονται μέσα σε σχολικές αίθουσες, που δεν χωράνε ούτε τα μισά παιδιά. Οι γονείς κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας ότι  αντιμετωπίζει «την μόρφωση των παιδιών μας ως κόστος που πρέπει να περικοπεί». Ανάλογες καταγγελίες κάνει και ο δήμος Καισαριανής ο οποίος μιλά για μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας, εν μέσω καλοκαιριού και με κλειστά τα σχολεία, να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις τμημάτων συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των περικοπών. 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Πειραιά

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, το υπουργείο Παιδείας και η περιφερειακή διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοίνωσαν.  Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι τι εκεί που πέρυσι λειτουργούσαν δύο τμήματα σε μια τάξη, από τη νέα χρονιά θα συγχωνευτούν και θα λειτουργεί μόνο ένα. Η απόφαση αυτή είναι απαράδεκτη! Υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, υποβαθμίζει κι άλλο το σχολείο! 

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ