Νέα
  • ΓΔ: 1467.03 +0.45%
  • Τζίρος: 5,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηματολόγιο: Τελειώνει ο χρόνος για υποβολή δηλώσεων - Επιστρατεύουν ακόμα και αυτοκινούμενα περίπτερα για να γίνει η κτηματογράφηση

Ρυθμούς ανεβάζει η προσπάθεια του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης να έχει ολοκληρωθεί το εγχείρημα κατάρτισης του Κτηματολογίου έως το 2025, βάσει των δεσμεύσεων της κυβέρνησης.

Δεδομένο πλέον θεωρείται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να δοθεί άλλη παράταση στη συλλογή δηλώσεων ακίνητης περιουσίας μετά την τελευταία που εκπνέει στα τέλη του προσεχούς Νοεμβρίου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι άμεσα θα εκκινήσει και η επιβολή των προστίμων για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, τα οποία είναι μεν θεσμοθετημένα εδώ και χρόνια, αλλά έως σήμερα δεν έχουν ενεργοποιηθεί. Άλλωστε και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου φαίνεται να μην υποστηρίζει θερμά αυτό το βήμα.Κατά την παρουσίαση νομοθετικής ρύθμισης χθες στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για το καλοκαίρι η ηγεσία του υπουργείου επανέλαβε ότι η ολοκλήρωση της Κτηματογράφησης θα γίνει το 2025 και το Κτηματολόγιο θα αποτελεί τον μοναδικό φορέα που θα διαχειρίζεται όλες τις συναλλαγές ακινήτων, με ενιαίους κανόνες, ψηφιακά εργαλεία για όλους και ψηφιοποιημένο αρχείο Υποθηκοφυλακείων. Τα τελευταία θα ρίξουν οριστική αυλαία στο τέλος του 2024, ενώ τελική προθεσμία για δηλώσεις ακινήτων παραμένει η 30ή Νοεμβρίου 2024.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ