Νέα
  • ΓΔ: 1463.82 -0.20%
  • Τζίρος: 92,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξαπλώστρες από…χρυσάφι στα beach bar: Αδιανόητες τιμές ακόμα και σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς

διακοπές
Πηγή: Pexels

Απολύτως απροστάτευτοι απέναντι στην αισχροκέρδεια, που παρατηρείται στη μεγάλη πλειοψηφία των beach-bars σχεδόν σε όλες τις παραλίες της χώρας, είναι οι καταναλωτές, με τη μεταφορά ομπρέλας και καρεκλών από το σπίτι να φαίνεται να αποτελεί τη μόνη λύση για το μέσο Έλληνα το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να χαρεί τη θάλασσα και τη δροσιά της. Η αιτία είναι ότι έχουν «ξεφύγει» οι τιμές για «ενοικίαση» ξαπλώστρας στα beach–bars και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και σε εξωπραγματικά νούμερα.

Ακόμα και σε περιοχές που δεν αποτελούν πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς, πολύ δύσκολα θα νοικιάσει ένα ζευγάρι δύο ξαπλώστες σε beach-bar με λιγότερα από 30-40 ευρώ, με τις τιμές για το σετ σε κάποιες περιπτώσεις να φτάνουν ακόμα και τα 80-100 ευρώ. Κάποια beach-bars ακολουθούν την πολιτική της ελάχιστης κατανάλωσης, η οποία σημαίνει ότι στο ζητούμενο ποσό, το οποίο είναι κάθε άλλο παρά ευτελές, περιλαμβάνεται η «ενοικίαση» της ξαπλώστρας καθώς και τα τρόφιμα, ροφήματα ή ποτά που θα παραγγείλει ο πελάτης μέχρι αυτό το ποσό. Αν ο πελάτης θέλει να κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση, θα πληρώσει περισσότερα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ