Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύψας: Τον Ιανουάριο αναμένεται να ζοριστούμε - Μπορεί να ξαναγίνει lockdown

Lockdown / Πηγή: Intime
Lockdown / Πηγή: Intime

Για «βραδεία» αποκλιμάκωση της πανδημίας έκανε λόγο ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, υπογραμμίζοντας ότι σε επίπεδο νοσηλειών και θανάτων αυτή προχωρά με ακόμη πιο αργούς ρυθμούς.

Σημείωσε δε, ότι το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά, προσθέτοντας ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown», συμπλήρωσε μικώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές.

Με αφορμή την επαναλειτουργία μέρους του λιανεμπρορίου, επανέλαβε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Χριστούγεννα χωρίς επισκέψεις 

Την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κ. Σύψας είπε ότι είναι προτιμότερο να μην έχουμε «Καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας».

Συμπλήρωσε δε ότι «με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε.

Τι θα γίνει με σχολεία - εκκλησίες

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά», αρκεί να τηρηθούν τα μέτρα, όπως ανέφερε. 

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία.», είπε χαρακτηριστικά

Αναφορικά με την εκκλησία, είπε ότι «στο δεύτερο κύμα είναι πολύ κάτω από τις περιστάσεις και πρέπει να κάνει το καθήκον της.». 

«Tα γεγονότα που είδαμε δεν τιμούν την εκκλησία», είπε με νόημα, υπογραμμίζοντας ότι προέχει η δημόσια υγεία και πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. «Η εκκλησία να μην εκθέσει τους πιστούς σε κανέναν κίνδυνο», κατέληξε ο κ. Σύψας.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ