Νέα
  • ΓΔ: 1487.37 +0.33%
  • Τζίρος: 15,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι θα προκαλέσει η αποπομπή ιδιωτών γιατρών και η διακοπή της συνταγογράφησης στους ασθενείς

Πηγή: Pixabay

Νέες δυσκολίες στους ασθενείς στις άγονες περιοχές αναμένεται να φέρει η απόφαση του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη την οποία προωθεί με διάταξη σε νομοσχέδιο, να κόβεται το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης από τους ιδιώτες γιατρούς αλλά και να διακόπτεται και η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ στην περίπτωση που δεν δεχτούν να συνεργαστούν με το ΕΣΥ.

Η απόφαση αυτή του υπουργού υγείας αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των πολιτών ειδικά στις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς εάν εφαρμοστεί στην πράξη θα έχουν δυσκολία να βρουν ακόμη και μία απλή συνταγή για φάρμακα.

Να υπενθυμιστεί ότι με διάταξη που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση προβλέπεται ότι οι ιδιώτες γιατροί που θα αρνηθούν να συνεργαστούν με τα δημόσια νοσοκομεία, δηλαδή να κάνουν εφημερίες και να εξυπηρετούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), θα αποπέμπονται από τον ΕΟΠΥΥ ενώ αν δεν είναι συμβεβλημένοι θα παύουν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ