Ενας στους εννιά Ελληνες (το 10,9%) δεν μπορούσε το 2023 να έχει κάθε δεύτερη ημέρα ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι (ή το ισοδύναμό τους σε λαχανικά), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.
Το ποσοστό αυτό είναι λίγο μεγαλύτερο απ’ ότι στην ΕΕ, όπου ο ένας στους δέκα (το 9,5%) δεν είχε τη δυνατότητα αυτή.
Για τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας (με εισόδημα χαμηλότερο από το 60% του διάμεσου εισοδήματος), το αντίστοιχο ποσοστό ήταν σημαντικά μεγαλύτερο στην Ελλάδα (38,2%) και στην ΕΕ (22,3%).
Το χάσμα μεταξύ του γενικού πληθυσμού και των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας ήταν το τρίτο υψηλότερο στην Ελλάδα (27,3 ποσοστιαίες μονάδες) μετά την Ουγγαρία (30,2) και τη Σλοβακία (27,9).
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!