Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λειψυδρία: Το... «μαρτύριο της σταγόνας» στις Κυκλάδες

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ - ΝΗΣΙΑ
Πηγή: Pixabay

Τεράστιες προσπάθειες καταβάλλονται από όλους τους συναρμόδιους φορείς, προκειμένου να μη μείνουν χωρίς νερό, πάνω στο πικ της τουριστικής περιόδου, κοσμοπολίτικα νησιά μας. Η παρατεταμένη ανομβρία αλλά και η αλόγιστη χρήση νερού από ντόπιους, παραθεριστές και τουρίστες έχουν μειώσει σημαντικά τα υδάτινα αποθέματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος νησιά να βρεθούν αντιμέτωπα με το… «μαρτύριο της σταγόνας».

Μιλώντας στο ethnos.gr δήμαρχοι νησιών των Κυκλάδων, εκφράζουν τη σιγουριά ότι μπορεί να μην στερέψουν τελείως οι βρύσες σπιτιών και επιχειρήσεων, με εξαίρεση μετά από κάποια βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, ωστόσο, θεωρούν ως πολύ πιθανό από εδώ και στο εξής να είναι χαμηλή ή ακόμα και πολύ χαμηλή η πίεση του νερού, ιδίως σε ώρες αιχμής. Κατά τους δημάρχους, μία πολύ βασική αιτία που φτάσαμε εδώ, είναι το γεγονός ότι έχει πάρα πολύ καιρό να ρίξει ικανοποιητική ποσότητα βροχής. Ωστόσο, η κατάσταση εντείνεται από την αδιαφορία των πολιτών (ντόπιων και επισκεπτών), οι οποίοι, αν και γνωρίζουν το πρόβλημα, συνεχίζουν να πλένουν τα αυτοκίνητά τους και τις αυλές τους και να ποτίζουν ασύστολα κήπους και χώρους πρασίνου στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα