Νέα
  • ΓΔ: 1437.88 +1.35%
  • Τζίρος: 159,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυπτά Παρθενώνα: Θα αλλάξει η πολιτική των Βρετανών με τον Στάρμερ;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα πρέπει να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα αλλά και ούτε κάποια σημαντική διαφοροποίηση στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, παρά το γεγονός ότι μετά από 14 χρόνια επανέρχονται στην εξουσία οι Εργατικοί.

Αυτό αναφέρει στο ethnos.gr o αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Γιάννης Κωνσταντινίδης, σημειώνοντας ότι η επιστροφή των Μαρμάρων δεν αναμένεται να αποτελέσει ένα θέμα που θα απασχολήσει τη νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση.

«Στην προεκλογική εκστρατεία του νέου κυβερνώντος κόμματος δεν κυριάρχησαν ούτε στο ελάχιστο θέματα που αφορούν τον πολιτισμό γενικότερα, πόσο μάλλον ένα επιμέρους θέμα του, αυτό των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Άρα δεν έχουμε κανένα στοιχείο για το ότι η νέα κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θα ασχοληθεί με το ζήτημα. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει να περιμένουμε σημαντικές εξελίξεις καθώς και διαφοροποιήσεις της πολιτικής της χώρας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα», αναφέρει στο ethnos.gr ο κ. Κωνσταντινίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα