Νέα
  • ΓΔ: 1423.56 +1.16%
  • Τζίρος: 81,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έξυπνες» γίνονται 36 γέφυρες της Αττικής: Αισθητήρες θα δείχνουν τη δομική «υγεία» - Ποιες μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Κάτω από... ηλεκτρονικό μικροσκόπιο μπαίνουν 36 γέφυρες της Περιφέρειας Αττικής στο πλαίσιο του μετασχηματισμού τους σε «έξυπνες» προκειμένου να διαπιστωθεί η «δομική τους υγεία» και να αποφασιστούν πιθανά μέτρα ενίσχυσης. Στόχος είναι η δικτύωση συστημάτων ενόργανης δομικής παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο, τα οποία θα καταγράφουν την απόκριση των δομικών μελών σε οποιονδήποτε εξωγενή παράγοντα (κινητά φορτία, τυχηματικά φορτία, μεταβολές της θερμοκρασίας κ.λπ.) και θα αποστέλλουν τις μετρήσεις σε κεντρική ενιαία διαδικτυακή πλατφόρμα.

Στις γέφυρες που θα μπουν στο μικροσκόπιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων αυτές των λεωφόρων Κηφισού, της Ποσειδώνος, της Κηφισίας, της Συγγρού και της Βουλιαγμένης. Το έργο που αφορά την Αττική έχει προϋπολογισμό 15,8 εκατ. ευρώ και η διάρκεια της σύμβασης είναι έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2025. Αποτελεί τμήμα της συμφωνίας πλαίσιο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) για τον έλεγχο 250 γεφυρών σε όλη την επικράτεια, οδικών και σιδηροδρομικών. Αντίστοιχα έργα θα προχωρήσουν στις 13 Περιφέρειες της χώρας με στόχο να αναπτυχθούν συνολικά 520 καταγραφικοί σταθμοί και να εγκατασταθούν στις γέφυρες που θα επιλεγούν από τις Περιφέρειες 3.120 αισθητήρες μέτρησης ανηγμένης αξονικής παραμόρφωσης, 520 αισθητήρες μέτρησης επιτάχυνσης, 90 αισθητήρες μέτρησης της στάθμης υδάτων και 520 αισθητήρες μέτρησης θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ