Νέα
  • ΓΔ: 1423.56 +1.16%
  • Τζίρος: 81,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bloomberg: Νέο κύμα ζέστης στην Ευρώπη την άλλη εβδομάδα - Στο επίκεντρο η Ν.Α. Ευρώπη

Νέο κύμα ζέστης από την επόμενη εβδομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης δείχνουν οι μετεωρολογικές προβλέψεις.

Τις επόμενες ημέρες, οι χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες θα φέρουν ανακούφιση από την πρόσφατη ζέστη στη βορειοδυτική Ευρώπη.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες στο Βερολίνο θα πέσουν στους 11,5 βαθμούς Κελσίου  την Τετάρτη και περίπου στους 10 βαθμούς στο Λονδίνο αργότερα μέσα στην εβδομάδα, αλλά ο ζεστός καιρός θα επιστρέψει το επόμενο Σαββατοκύριακο, με τη Νοτιοανατολική Ευρώπη να βρίσκεται και πάλι στο επίκεντρο.

Οι πυρκαγιές στην Ελλάδα

Οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται στην Ελλάδα, με τις συνθήκες να βελτιώνονται σήμερα, με την Κρήτη να είναι η μόνη περιοχή που εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ υψηλό συναγερμό πυρκαγιάς.

Η κλιματική αλλαγή επιτείνει τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων σε παγκόσμιο επίπεδο, με το 2024 να είναι το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν επηρεάσει χώρες από τη Σαουδική Αραβία έως τις ΗΠΑ, την Ινδία και τη Βραζιλία.

Η Ελλάδα έχει βρεθεί στο επίκεντρο του καύσωνα στην Ευρώπη μέχρι στιγμής αυτό το καλοκαίρι.

Θερμός καιρός αναμένεται στη Γερμανία και την Ιταλία την επόμενη εβδομάδα, αλλά όχι σε συνθήκες καύσωνα, με το Βερολίνο να πλησιάζει του 28 βαθμούς Κελσίου και τη Ρώμη τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με τη μετεωρολογική εταιρεία Maxar Technologies.

Πλημμύρες σε Ελβετία και Ιταλία

Στην Ελβετία και την Ιταλία οι καταιγίδες έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες. Οι περιοχές Πιεμόντε και Valle d'Aosta στη βόρεια Ιταλία επλήγησαν από πλημμύρες, καταιγίδες και κατολισθήσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τουριστικοί προορισμοί όπως η Cogne και η Cervinia παρέμειναν αποκομμένοι κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Στη Βρετανία, ο συναγερμός για πλημμύρες που εκδόθηκε την Παρασκευή από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος είναι ακόμη ενεργός, υποδεικνύοντας υψηλά επίπεδα υπόγειων υδάτων κοντά στο Χένλεϊ, έξω από το Λονδίνο. Η περιοχή παραμένει ευαίσθητη σε περαιτέρω βροχοπτώσεις και η κατάσταση θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετές εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ