Νέα
  • ΓΔ: 1407.82 -0.92%
  • Τζίρος: 36,33 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, 4 μηνύματα του «112» στους πολίτες

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής. Άμεσα βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να περιορίσουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετά σπίτια.

Αυτή τη στιγμή στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 18 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ ρίψεις γίνονται από 21 εναέρια μέσα, 12 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα.

Νεκρός από την πυρκαγιά στη Σταμάτα

Έναν νεκρό μετρά η μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα. Όπως μετέδωσε πριν από λίγα λεπτά η Μαίρη Γύγου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ένας άνδρας 45 ετών κατέληξε από ανακοπή ενώ είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για δεύτερο τραυματία ή εγκαυματία. 

Νωρίτερα, είχαν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες για τουλάχιστον ένα τραυματισμένο άτομο, κάτοικο Σταμάτας. Η εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Αναστασία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε ζωντανά στο δελτίο ειδήσεων του OPEN τις πληροφορίες για τραυματισμένο άτομο, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ λίγο αργότερα, ο πρώην δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης είπε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του OPEN: «Είδα τον κάτοικο να μπαίνει στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το νοσοκομείο. Ήταν στο σημείο ακριβώς πάνω από την οδό Χίου, είδα τουλάχιστον δύο περιπτώσεις σπιτιών να είναι πολύ κοντά στις φλόγες».

Ηχησε φορές το 112

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλησαν και ειδοποιήσεις από το «112» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Το πρώτο μήνυμα, στις 16:30 αναφέρει ότι οι κάτοικοι της Σταμάτας θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Στο δεύτερο μήνυμα, λίγα λεπτά αργότερα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή της Αμυγδαλέζας να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς την πλατεία του οικισμού.

Σε τρίτο μήνυμα του «112» η Πολιτική Προστασία καλεί τους κατοίκους της περιοχής Γαλήνη Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρο Σταμάτας προς την Δροσιά.

Τέλος, σε νέο μήνυμα το «112» ζητά από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Ροδόπολη Αττικής, να απομακρυνθούν προς Δροσιά, μέσω της λεωφόρου Σταμάτας.

Εκτροπές κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στη Σταμάτα

30-6-2024 NEOTEPH ENHMEPΩΣH TPOXAIAΣ ΣE IΣXY OI AKOΛOYΘEΣ EKTPOΠEΣ ΣTHN ΠEPIOXH TOY ΔHMOY ΔIONYΣOY:

1) MAKEΔONIAΣ KAI MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY,

 2) ΠΛATEIA ΣTAMATAΣ,

3)MAPAΘΩNOΣ KAI MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY,

4)ΔPOΣIAΣ ΣTAMATAΣ KAI POΔOΠOΛEΩΣ,

5) EΞOΔOΣ AΓIOY ΣTEΦANOY KPYONEPI,

6) AΓIOY IΩANNOY KAI ΓAΛHNHΣ,

7) ΠΛATEIA ΔPOΣIAΣ,

8) XEΛMOY KAI MAPAΘΩNOΣ,

9) ΔIONYΣOY AΠO AΓIO ΠETPO,

10) MEΓAΛOY AΛEΞANΔPOY KAI ΠAΠAΦΛEΣΣA,

11) ΔIONYΣOY KAI KAIPH,

12) ΔIONYΣOY KAI ΘHΣEΩΣ

13)  ΔIONYΣOY KAI POΔΩN,

14) MHTPOΠOΛITOY KYΔΩNIΩN KAI AΓIOY IΩANNOY, 15) ΔIONYΣOY KAI ΔHMOKPATIAΣ, 16) ΔIONYΣOY KAI ANATOΛHΣ AΠO NEA MAKPH

Μεγάλη κινητοποίηση για το πύρινο μέτωπο στη Σταμάτα

 

Νέο μήνυμα εκκένωσης για τη Ροδόπολη

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Σταμάτα. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Ροδόπολης απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά».

Αντίστροφη μέτρηση για τα εναέρια μέσα

Τα εναέρια μέσα κατάσβεσης δίνουν μεγάλη μάχη για να περιορίσουν τις φλόγες, καθώς στις 21:00 το βράδυ  θα πρέπει να σταματήσουν τις επιχειρήσεις.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής από τον εκπρόσωπο του ΠΣ

«Η σημερινή ημέρα είναι η δυσκολότερη που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα τη φετινή αντιπυρική περίοδο. Οι πυροσβέστες και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας  δίνουν  σκληρές μάχες με τις φλόγες σε όλη τη χώρα. Μόνο στην Αττική, έχουν ξεσπάσει δύο μεγάλες και εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές.

Στις 11 και 54, σήμερα το πρωί, ενημερώθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για την πυρκαγιά στην Πλάκα Κερατέας. Κατά την έναρξή της, δίπλα σε διάσπαρτες κατοικίες, έπνεαν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, που η ταχύτητά τους ξεπέρασε τα 60 χιλιόμετρα την ώρα.

Η πυρκαγιά κινήθηκε πολύ γρήγορα, προς τις περιοχές, Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα, Πανόραμα, Άγιο Γεώργιο Θορικού και Άγιο Κωνσταντίνο.

Εξ αιτίας της επικίνδυνης αυτής κατάστασης, μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών δυνάμεων, εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112, για την απομάκρυνση των κατοίκων των περιοχών αυτών, προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος περιοδικά, 23 εναέρια μέσα, 13 ελικόπτερα και 10 αεροσκάφη.

Την ώρα που οι δυνάμεις μας κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό αυτής της πυρκαγιάς, ξέσπασε δεύτερη, αυτή τη φορά στη βόρεια πλευρά του λεκανοπεδίου.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 17, εκδηλώθηκε φωτιά σε δασική έκταση στη Σταμάτα Αττικής, και αυτή δίπλα σε κατοικημένες περιοχές, η οποία επεκτάθηκε ταχύτατα λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που η ταχύτητά τους έφτανε τα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, τόσο για την ενημέρωση όσο και για την απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές, Αμυγδαλέζα Σταμάτας, Ροδόπολη και Γαλήνη προς ασφαλή κατεύθυνση.

Στη Σταμάτα επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, ενώ για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 14 εναέρια μέσα, 6 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών στη Κερατέα και στη Σταμάτα Αττικής, παρέχουν πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Αττική και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Στις περιοχές των πυρκαγιών, έχουν αναπτυχθεί Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την διευκόλυνση της απομάκρυνσης των κατοίκων, αλλά και για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Επίσης έχουν αναπτυχθεί δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμάκια της ΔΕΔΔΗΕ για την πιθανή αποκατάσταση βλαβών στην ηλεκτροδότηση.

Από αύριο, 1η Ιουλίου, μπαίνουμε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Οι συνθήκες θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.

Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας.

Οποιαδήποτε απροσεξία μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ