Νέα
  • ΓΔ: 1420.83 +1.17%
  • Τζίρος: 114,69 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πάρνηθα - Στη μάχη 100 πυροσβέστες - 8 ελικόπτερα και 4 αεροπλάνα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα η οποία ξέσπασε λίγο πριν τις 15.00, σε δασική έκταση στο Κατσιμίδι της Πάρνηθας, κοντά σε ταβέρνα. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη προκειμένου να καταφέρει να περιορίσει άμεσα τις φλόγες με τη πυρκαγιά να κινείται αυτή τη στιγμή προς Βαρυμπόμπη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

  • Επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα
  • O συντονισμός γίνεται από το επιχειρησιακό κέντρο Ολύμπος
  • Πλήθος εθελοντών και εθελοντικών οχημάτων
  • Οι συνθήκες είναι δύσκολες και επικίνδυνες
  • 40 πυρκαγιές σε αγροτικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα
  • Θα συνδράμουν ακόμη 100 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 ελικόπτερα εκ των οποίων ένα συντονιστικό και 4 αεροσκάφη. Παράλληλα, τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

Την κατάσβεση τη φωτιάς δυσκολεύουν οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, στην περιοχή επιχειρεί και ελικόπτερο Σινούκ. Η φωτιά είναι ορατή από μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

29-6-2024 ΛΟΓΩ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΜΙΔΙ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΡΟΠΕΣ: 1) ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΥ, 2) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ Λ. ΤΥΡΤΑΙΟΥ 3) ΤΑΤΟΪΟΥ ΚΑΙ ΧΛΟΗΣ ΚΑΙ 4) ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ.

29-6-2024 ΣYNEXHΣ ENHMEPΩΣH TPOXAIAΣ: ΔIENEPΓOYNTAI EΠIΣHΣ EKTPOΠEΣ 1) ΣTON KOMBO MAΛAKAΣAΣ ΣTO YΨOΣ ΣΦENΔAΛH  KAI  2) EΠAPXIAKH OΔO MAΛAKAΣAΣ KAI ANEΞAPTHΣIAΣ. APΣH EKTPOΠHΣ ΣTHN ΓEΦYPA BAPYMΠOMΠHΣ.

Ηχησε το 112

Λίγο πριν τις 16:00 ήχησε το 112 με το μήνυμα «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κατσιμίδι Πάρνηθας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια πραγματοποιείται από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, για την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Πάρνηθα και άλλων εστιών. 

Την σύσκεψη συγκάλεσε ο υπουργός Βασίλης Κικίλιας, με την συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων Σωμάτων Ασφαλείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων φορέων.

Δηλώσεις Κικίλια

«Η φωτιά είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες. Η μάχη δεν έχει τελειώσει. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, στρατός, εθελοντές, οι δασάρχες, η ΕΛ.ΑΣ και η δασική υπηρεσία. Ευχαριστώ από καρδιάς τους πυροσβέστες μας» ανέφερε σε δήλωσή του ο κ.Κικίλιας.

ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ διαψεύδουν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από πυλώνες

ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ διαψεύδουν τις φήμες ότι η μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, ξεκίνησε από κάποιον πυλώνα.

Σε σχετική επικοινωνία της ΕΡΤ, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για κάτι τέτοιο.

Στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης, γεγονός που καθιστά τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ