Νέα
  • ΓΔ: 1404.26 +0.27%
  • Τζίρος: 134,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ με ευρωπαϊκούς πόρους

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ ενώ εξασφαλίστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους η απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των κοινωνικών δομών στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ανακοινώθηκε μετά από συνάντηση εργασίας που είχε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας Δερμεντζοπούλου στο Κτίριο Διοίκησης της Περιφέρειας στη Βίλα Αλλατίνι.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στο πλαίσιο του ΤΕΒΑ περίπου 55.000 ωφελούμενοι θα υποστηρίζονται στην καθημερινότητά τους με είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα» και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα ενισχύθηκε για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες. Παράλληλα, όπως είπε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια διασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας όλων των κοινωνικών δομών, των δομών πρόνοιας και προστασίας των πιο αδύναμων πολιτών.

«Οι στόχοι μας είναι κοινοί και έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο ο οποίος βρίσκεται σε ανάγκη. Έχουν στο επίκεντρο τη γυναίκα που χρειάζεται ενδυνάμωση, το παιδί που πρέπει να ξέρει ότι κάποιος το σκέφτεται, το προστατεύει, του προσφέρει ένα καλό μέλλον. Θα πορευτούμε μαζί και στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων και των έργων, που προγραμματίζουμε και στη νέα προγραμματική περίοδο, ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους συμπολίτες μας και το τελευταίο ευρώ που διαθέτουμε και είναι πολύτιμο για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη, την οικογένεια» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε το πρόγραμμα ΤΕΒΑ πολύτιμο στην κοινή προσπάθεια Κυβέρνησης και Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη των πιο ευάλωτων πολιτών, γνωστοποίησε ότι θα επεκταθεί και τα επόμενα χρόνια καθώς οι πόροι που θα διαχειριστούν οι Περιφέρειες είναι αυξημένοι και ανέφερε ότι η Περιφέρεια διασφάλισε όλους τους απαραίτητους πόρους και στο νέο ΕΣΠΑ, για τη συνέχιση της λειτουργίας 150 κοινωνικών δομών που παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στις οποίες απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι.

Ο Περιφερειάρχης παρουσίασε ακόμη στην κ. Ζαχαράκη την πρόταση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το δημογραφικό, την οποία έχει καταθέσει στο Υπουργείο. Για το θέμα η υπουργός τόνισε: «η πρωτοβουλία μας για το μείζον θέμα της ελληνικής κοινωνίας, το δημογραφικό, δεν μπορεί παρά να είναι κοινή με τις Περιφέρειες, γι' αυτό άλλωστε και ενσωματώνουμε τις προτάσεις τους στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό».

Στη συνάντηση εξετάστηκαν επίσης θέματα όπως η κοινωνική επιχειρηματικότητα και η μακροχρόνια φροντίδα.

Σε δηλώσεις της η κ. Δερμεντζοπούλου υπογράμμισε ότι τέθηκαν όλα τα ζητήματα στα οποία μπορεί να υπάρξει συνεργασία για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, για σειρά κοινών δράσεων, για την παιδική προστασία και την τρίτη ηλικία αλλά και για το κομμάτι της αντιμετώπισης της φτώχειας μέσα από το ΤΕΒΑ.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ