Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε συναγερμό ο ιατρικός κόσμος για την υπουργική απόφαση που αλλάζει τις ειδικότητες

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε κι αλλάζει τον τρόπο που θα παίρνουν πλέον ειδικότητα οι γιατροί σε ένα σημαντικό ποσοστό. Πρόκειται για μία απόφαση την οποία είχε έτοιμη το υπουργείο Υγείας εδώ και καιρό, αλλά λόγω ακριβώς των αντιδράσεων από τον ιατρικό κόσμο, την είχε καθυστερήσει.

Ωστόσο, η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε και προβλέπει μεταξύ άλλων ότι νέοι γιατροί όταν θα έχουν επιλέξει ειδικότητα που παρουσιάζει αναμονή για την έναρξη, θα πρέπει να δίνουν εξετάσεις ενώ δεν θα τηρείται η σειρά προτεραιότητας που ισχύει εδώ και χρόνια. Οι συνδικαλιστές γιατροί θεωρούν ότι με την υπουργική απόφαση καταστρατηγείται ένα δίκαιο σύστημα που υπήρχε έως σήμερα, αφού κάθε νέος γιατρός έπρεπε να περιμένει τη σειρά του για να ξεκινήσει ειδικότητα. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας πάντως επέλεξε ήδη και την επιτροπή που θα διεξάγει τις γραπτές εξετάσεις τέσσερις φορές το χρόνο, και αποτελείται από καθηγητές ιατρικής.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα