Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγίου Πνεύματος: Λιγότερες φέτος οι αποδράσεις των Ελλήνων - Οι προορισμοί που καλά κρατούν και τα 1.000 ευρώ για Πάρο

Πηγή: AP

Αρκετά λιγότερες του αναμενόμενου θα είναι οι αποδράσεις των Ελλήνων σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας αλλά και του εξωτερικού το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Με βάση τα στοιχεία που παραθέτει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (fedHATTA), Λύσανδρος Τσιλίδης, κατά μέσο οι Έλληνες θα ταξιδέψουν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος κατά 15% λιγότερο, τόσο σε εγχώριους προορισμούς όσο και στο εξωτερικό, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.ράσει ένα παραδοσιακό για τους Έλληνες τριήμερο.

Είναι εμφανές ότι η ακρίβεια και η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και να μειώνεται το ποσοστό των πολιτών που έχει τη δυνατότητα να αποδράσει ένα παραδοσιακό για τους Έλληνες τριήμερο. «Αναμφισβήτητα, αυτό το 15% αποτελεί μία σημαντική πτώση. Δε θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά, από τη στιγμή που κάθε μήνα τα ελληνικά νοικοκυριά λαμβάνουν όλο και υψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και νερού και τα βγάζουν πολύ δύσκολα πέρα με τη γενικότερη ακρίβεια. Κυρίως το επισιτιστικό και το ενεργειακό κόστος έχουν αναγκάσει πολλούς Έλληνες να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για διακοπές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και να μαζεύουν λίγο-λίγο χρήματα, προκειμένου να πάνε ολιγοήμερες διακοπές αργότερα μέσα στο καλοκαίρι. Βέβαια, αυτό το μείον 15% δεν αποτελεί κάποιο ιδιαίτερο πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό, αφού είναι μικρή η ελληνική αγορά. Ολόκληρο το καλοκαίρι οι Έλληνες πραγματοποιούν κατά μέσο όρο 700.000 ταξίδια», λέει στο ethnos.gr ο κ. Τσιλίδης.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα