Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΟΥ Χαλκίδας: Στη φυλακή η διευθύντρια και μία υπάλληλος για τους εκβιασμούς

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν η διευθύντρια και μία ακόμη υπαλλήλος της της ΔΟΥ Χαλκίδας καθώς ο  ανακριτής στον οποίο απολογήθηκαν οι δύο γυναίκες για το σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύφθηκε πριν από δύο ημέρες, αποφάσισε την προφυλακισή τους.

Όλα τα μέλη του κυκλώματος οδηγήθηκαν από το πρωί στον ανακριτή.

Οι διωκόμενοι προϊστάμενοι παύθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το σύνολο των διωκόμενων υπαλλήλων απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους

Ταυτόχρονα, άρχισε η διαδικασία για να τεθούν σε αργία μέσα σε 30 ημέρες, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ηδη από χθες οι ελεγκτές της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έκαναν φύλλο και φτερό τα αρχεία της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Σε βάρος των επτά προσώπων που συνελήφθησαν - πέντε υπάλληλοι της Εφορίας, ανάμεσά τους η διευθύντρια και ο υποδιευθυντής - έχει σχηματιστεί δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Μέλη του κυκλώματος φέρονται να ήταν ακόμη ένας υπάλληλος της Εφορίας, τέσσερις λογιστές και ένας ιδιώτης που δεν συνελήφθησαν, καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα