Νέα
  • ΓΔ: 1490.46 -0.08%
  • Τζίρος: 123,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Αθήνα το Αγιο Φως - Μεταφέρθηκε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα

Πηγή: ΑΠΕ

Σε κλίμα κατάνυξης έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 8 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το κρατικό αεροσκάφος που μετέφερε το Άγιο Φως από το Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

«Εν μέσω ιδιαίτερων συνθηκών φέτος, είχαμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να παραστούμε στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα», ανέφερε σε δήλωσή του στο αεροδρόμιο, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, επικεφαλής της ελληνικής διπλωματικής αποστολής που μετέφερε το 'Αγιο Φως στην Ελλάδα από το Ιεροσόλυμα.

«Η ελληνική αποστολή παρέλαβε από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο το 'Αγιο Φως, εκφράζοντας, παράλληλα, τη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και στη σημαντική συνεισφορά του στη διατήρηση της ελληνορθόδοξης παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε.

Όπως ανέφερε, από τον αεροδρόμιο Αθηνών, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, «μεταλαμπαδεύοντας το αναστάσιμο μήνυμα στον ευσεβή ελληνικό λαό» και ευχήθηκε «να φωτίσει το δρόμο της ειρήνης και της συμφιλίωσης, να φέρει πρόοδο στην πατρίδα μας, υγεία και δύναμη σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».

Μετά από μια σύντομη τελετή στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το Άγιο Φως έφτασε στις 21:00 στον πρώτο Ναό της χώρας, το Μετόχι του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα. Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ το μετέφερε με το ειδικό καντήλι, ενώ εκπρόσωποι των μητροπόλεων μεταφέρουν στη συνέχεια το Άγιο Φως στις ενορίες.

Παράλληλα, ξεκίνησε το ταξίδι του για ακόμη μία χρονιά από την Αθήνα σε 16 περιοχές της Ελλάδας, ώστε να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ