Νέα
  • ΓΔ: 1448.77 -0.67%
  • Τζίρος: 46,63 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάρκο Νηρηίδων: Ενα μικρό ιαπωνικό διαμαντάκι πρασίνου στην καρδιά της Αθήνας

Ένα μικρό «ιαπωνικό διαμαντάκι» πρασίνου βρίσκεται πίσω από τα εμβληματικά κτίρια της Εθνικής Πινακοθήκης και του Χίλτον. Η πλατεία Νηρηίδων, ένα αλσύλλιο που... φυτοζωούσε, άλλαξε εντελώς όψη και αποτελεί πλέον μια όαση για τους κατοίκους του Παγκρατίου, αλλά και τους περαστικούς.   

Σε ένα χώρο 3.5 στρεμμάτων, δημιουργήθηκε μια όαση πρασίνου ιαπωνικής κουλτούρας με συνδυασμό της ιαπωνικής και της μεσογειακής χλωρίδας, δια... χειρός JT International Hellas. Τα περίφημα ιαπωνικά σφενδάμια, οι ανθοκερασιές και τα μπαμπού συνυπάρχουν στο πάρκο με αγγελικές, μυρτιές και δάφνες. Τον κήπο συνθέτουν περιοχές με έντονη βλάστηση και νερό, λαμβάνοντας υπόψη τις αρχές της Ιαπωνικής κουλτούρας για ισορροπημένη εναλλαγή των στοιχείων της γης, του νερού και της φωτιάς. Τα παγκάκια από γρανίτη δημιούργησαν έναν όμορφο χώρο συνάντησης, προσφέροντας στους επισκέπτες του πάρκου τη δυνατότητα της απομόνωσης και της γαλήνης, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

 

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ