Νέα
  • ΓΔ: 1478.17 +1.20%
  • Τζίρος: 124,86 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σούπερ μάρκετ - Κορονοϊός: Αλλάζει από σήμερα το ωράριο - Τι ώρα κλείνουν

Σούπερ Μάρκετ
Πηγή: Eurokinissi

Ανατροπές από σήμερα στο ωράριο των σούπερ μάρκετ, λόγω των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο 
έχουν ως συνέπεια μεταβολές στα ώρες λειτουργίας των καταστημάτων για είδη πρώτης ανάγκης όπως τα σούπερ μάρκετ, μπακάλικα, μανάβικα και μίνι μάρκετ.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορία τα Σαββατοκύριακα ξεκινά από τις 7 το βράδυ με αποτέλεσμα το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ να μετατίθεται μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 18:00, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε μέχρι και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές θα πρέπει, προκειμένου να μεταβούν σε κάποιο σούπερ μάρκετ, να αποστέλλουν SMS στο 13033 με την επιλογή 2 («Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης [σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ]») ή να χρησιμοποιούν την αντίστοιχη βεβαίωση κίνησης ή μια χειρόγραφη δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές (Δευτέρα ως Παρασκευή) διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, λόγω του μητροπολιτικού χαρακτήρα των περιοχών αυτών, ωστόσο, τα Σαββατοκύριακα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά από τις 7 το απόγευμα.

Οσες περιοχές ανήκουν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ