Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαράλαμπος Γώγος: Ανοίγει η συζήτηση για τη διπλή μάσκα

Χρήση μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό / Πηγή: AP Images
Χρήση μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό / Πηγή: AP Images

«Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων», ανέφερε σε συνέντευξή του ο καθηγητής, μέλος της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

Πού θα συστήνεται η χρήση διπλης μάσκας

Ο κ. Γώγος πρόσθεσε πως έχει αρχίσει να συζητείται το θέμα της διπλής μάσκας, εδώ και δύο βδομάδες, με δεδομένο το θέμα της διασποράς της νόσου Covid-19.

Τις προάλλες και ο καθηγητής κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε με διπλή μάσκα στη Βουλή, η οποία σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Πολλοί αναφέρθηκαν στην εμφάνιση του κ. Χαρδαλιά με διπλή μάσκα, όταν πήγε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου σημειώθηκε η πρώτη μετάλλαξη του κορονοϊού, ενώ το αισιόδοξο σενάριο περιέγραψε ένας ακόμη καθηγητής: «Στις μεταλλαγμένες μορφές του ιού μπορεί για προστασία, να χρησιμοποιηθεί η διπλή μάσκα».

Ωστόσο, αυτή είναι μία ακόμη εκδοχή που συζητείται, καθώς οι ειδικοί λένε πως δεν υπάρχουν ερευνητικά αποτελέσματα για τη χρησιμότητα της διπλής μάσκας σε κλειστούς χώρους, λόγω της μετάλλαξης του ιού.

«Έχει αρχίσει και συζητιέται το θέμα της διπλής μάσκας και όχι μόνο στους κλειστούς χώρους, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ και λοιπά. Σε αυτούς τους χώρους μια πιο έξυπνη τακτική στη χρήση μάσκας συζητιέται και παγκοσμίως. Θα μπορούσε λοιπόν να συστήσει κανείς τη χρήση αυτής της λεγόμενης διπλής μάσκας, δηλαδή μια χειρουργική μάσκα από μέσα και απ’ έξω μια υφασμάτινη, ούτως ώστε να καλύπτει πλήρως και να εμποδίσει την είσοδο των σταγονιδίων. Σε αυτούς τους κλειστούς χώρους η χρήση τέτοιου είδους μάσκας είναι χρήσιμη και προφυλάσσει σε ένα ποσοστό. Είναι ένας έξυπνος τρόπος να ελαττώσουμε την πιθανότητα μετάδοσης» εξήγησε ο κ. Γώγος.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ