Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός: Lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

lockdown στην Αττική / Πηγή: intime
Πηγή: intime

Την εφαρμογή σκληρού lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια, εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, εν όψει των απογευματινών ανακοινώσεων από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ εξετάζει και τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Ρέθυμνο. Το lockdown αναμένεται να είναι όπως στην Αττική, με σχολεία και λιανεμπόριο να παραμένουν κλειστά. 

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η επιτροπή εισηγείται να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης, χωρίς να μπει σε lockdown.

Τα τελευταία 24ωρα η Αχαΐα καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων, ενώ ο ΕΟΔΥ την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε 94 νέα κρούσματα. Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Εύβοια, η οποία την Πέμπτη κατέγραψε 35 νέα κρούσματα κορονοϊού

Καπραβέλος: Ολέθρια αποτελέσματα αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Ο διευθυντής ΜΕΘ «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος μίλησε σήμερα το πρωί στο OPEN για την εικόνα που επικρατεί στις κλίνες του νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας την οριακή κατάσταση που βρίσκεται το σύστημα υγείας της χώρας λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού ενώ το ιικό φορτίο των λυμάτων είναι αυτό που ανησυχεί κυρίως τους τους επιστήμονες.

Ο κ. Καπραβέλος ζήτησε άμεση λήψη μέτρων και όχι αυστηριοποίηση των ελέγχων κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου. O ίδιος ανέφερε ότι έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και ειδικά ατόμων μικρότερης ηλικίας. «Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε το ιικό φορτίο. Τα όρια της αντοχής μας δεν είναι μεγάλα. Αν κάτι συμβεί, η κατάρρευση του συστήματος θα είναι μεγαλύτερη από τον Νοέμβριο».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να επιβληθεί καθολικό lockdown και στη Θεσσαλονίκη για να περιοριστεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα, ο κ. Καπραβέλος επέμενε ότι «αν καθυστερήσουν τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ολέθρια αποτελέσματα».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ