Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Lockdown: Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης έκτακτων μέτρων στην Αττική - Τι εισηγούνται οι ειδικοί

Lockdown / Πηγή: Intime
Lockdown / Πηγή: Intime

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρώτη εισήγηση της επιτροπής και εφόσον δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Παρασκευή, θα είναι η Αττική να πάει προς το «κόκκινο», δηλαδή να συμπεριληφθεί στις περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετα περιοριστικά μέτρα. 

Κλειδί αποτελεί το κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω μεγάλης διασποράς στην κοινότητα με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες να συγκεντρώνει τα μισά από τα κρούσματα πανελλαδικά. Στη λογική αυτή, οι ειδικοί εξετάζουν να εισηγηθούν επαναφορά του χάρτη, όπου τα μέτρα προσδιορίζονται, ανάλογα με το χρώμα που επικρατεί τοπικά.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών, αφού λάβουν υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία της Πέμπτης και Παρασκευής. Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα οι ειδικοί συνεδριάζουν ακόμη και εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να φτάσουν στις τελικές εισηγήσεις τους.

To ερώτημα βέβαια που εύλογα αναδύεται είναι τι ακριβώς θα γίνει με το άνοιγμα των γυμνασίων και λυκείων, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, καθώς και με τη λειτουργία του λιανεμπορίου και κατά πόσο είναι πιθανή μια επαναφορά στο καθεστώς του click away.  

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ