Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γκίκας: Πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο κόκκινο σήμερα

Καταστήματα / Πηγή: eurokinissi
Πηγή: eurokinissi

«Θα είναι δύσκολη ημέρα η σημερινή» ανέφερε ο καθηγητής Αχιλλέας Γκίκας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό.

Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο "κόκκινο" σήμερα ή αύριο». Η αύξηση των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στους ειδικούς, καθώς η Αττική τα τελευταία 24ωρα εμφανίζει αυξητικές τάσεις.

Ήδη, μέλη της επιτροπής των ειδικών αλλά και επιστήμονες, έχουν εκφράσει την έντονη ανησυχία τους για το τι θα γίνει εάν ανοίξουν και τα σχολεία, δηλαδή τα γυμνάσια και τα λύκεια από την προσεχή Δευτέρα, δεδομένου ότι λειτουργούν και τα εμπορικά καταστήματα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη των ειδικών για τις επιδημιολογικές εξελίξεις, ενώ οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου.

Σαρηγιάννης: Θα φτάσουμε 2.000 κρούσματα αν ανοίξουν τα σχολεία

Για το ενδεχόμενο ανοίγματος Γυμνασίων – Λυκείων που τίθεται και πάλι στο «τραπέζι» της Επιτροπής και της κυβέρνησης μίλησε στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής προέβλεψε ότι τον επόμενο μήνα θα φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.

«Αν προχωρήσουμε με τα ανοίγματα που έχουμε σχεδιάσει και με την ύπαρξη της μετάλλαξης στην κοινότητα, υπάρχει πολύ σοβαρή αύξηση στα πάνω από 2.000 μέσα στο Μάρτιο», προειδοποίησε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι, «με τα σημερινά στοιχεία, ακόμα και με τη μετάλλαξη, δεν θα φτάσουμε τόσο ψηλά».
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ