Για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν χθες Σάββατο έξω από καταστήματα στην Ερμού αλλά και στη Θεσσαλονίκη και για τον αντίκτυπο που θα έχουν, μίλησαν στο Open TV, η διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής στο «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
Ο κ. Σαρηγιάννης χαρακτήρισε αναμενόμενη την τάση αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, ωστόσο, παρουσιάστηκε θετικός στο σταδιακό, όπως είπε, άνοιγμα δραστηριοτήτων και την άρση μέτρων του lockdown.
Πάντως, τόνισε ότι οι συγκεκριμένες αποφάσεις θα φέρουν νέα πίεση στο σύστημα Υγείας. «Μετά τα μέσα του Μαρτίου θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα Υγείας όσον αφορά τις κλίνες ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είναι κρίσιμο για το μέλλον τι θα κάνουμε τον Φεβρουάριο. Η κορύφωση θα γίνει τον Μάρτιο με τον Μάιο», ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.
Αναφερόμενος στα σχολεία χαρακτήρισε σωστό το άνοιγμα και των γυμνασίων και των λυκείων. «Το καλοκαίρι θα είμαστε σε αποκλιμάκωση της πορεία του κορονοϊού. Λέω ότι θα ανοίξουμε».
«Φέτος το καλοκαίρι θα μπορέσουμε να ανοίξουμε» τόνισε από τη πλευρά της η κ. Μίνα Γκάγκα, η οποία φάνηκε καθησυχαστική σχετικά με τις εικόνες που καταγράφηκαν μετά το άνοιγμα των καταστημάτων: «Δεν μας ανησυχεί αφού φοράνε μάσκες και τηρούν αποστάσεις. Είναι θεμιτό και απαραίτητο να βγει ο κόσμος αλλά να έχουν μάσκα. Αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να χαλαρώνουμε».
Η κ. Γκάγκα αναφέρθηκε και στο νέο φάρμακο που θα αρχίσει να χορηγείται στη χώρα μας κατά του κορονοϊού: «Πρέπει να δούμε σε ποιους ασθενείς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα καθημερινό φτηνό φάρμακο, παλιό».
Τέλος για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας ο κ.Σαρηγιάνηης δήλωσε ότι «μέχρι τον Νοέμβριο τουλάχιστον θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον 60-70% των πολιτών».
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!