Νέα
  • ΓΔ: 1449.45 -0.63%
  • Τζίρος: 48,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Εφτασε ο Λέανδρος με θερμοκρασίες στους -12 βαθμούς κελσίου

Καιρός: Εφτασε ο «Λέανδρος» με ολικό παγετό και θερμοκρασίες έως και -14 βαθμούς κελσίου
Πηγή: Eurokinissi

Σήμερα 15 Ιανουαρίου, αναμένεται ένα ισχυρό κύμα κακοκαιρίας, με βροχές και χιονόνερο, στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στα ορεινά-ημιορεινά θα σημειωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιονοπτώσεις. Ακόμα, χιόνι θα πέσει και σε βόρειες κεντρικές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά θα εξασθενίσουν. 

Αργά το βράδυ (ξημερώματα Σαββάτου) αναμένεται επιδείνωση του καιρού, καθώς θα σημειωθεί και παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες, κατά τόπους ισχυρός στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια, με την θερμοκρασία να πέφτει πολλούς βαθμούς υπό του μηδέν.

«Αναμένουμε σημαντική μεταβολή τις επόμενες ώρες, καθώς πολικές αέριες μάζες θα εισβάλλουν στη χώρα μας, οδηγώντας τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλές τιμές. Μάλιστα στα βόρεια δεν αποκλείεται να δούμε θερμοκρασίες ακόμα και στους -12 βαθμούς κελσίου, δηλαδή μιλάμε για έναν ισχυρό και ολικό παγετό. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νότια και θαλάσσια τμήματα», τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στην Αθήνα από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με χιονοπτώσεις και τον υδράργυρο στους -2 έως 4 βαθμούς κελσίου.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ