Η αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει η Αττική Οδός στους κατόχους 2.500 αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» φαίνεται πως δεν ικανοποιεί τα θύματα της απίστευτης αυτής ταλαιπωρίας.
«Χιλιάδες συνάθρωποί μας, εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό αλλά και σε άλλους δρόμους υπέστησαν μια ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, ως προς την ανακοίνωση η οποία εξεδόθη, ως προς τα 2.000 ευρώ ανά όχημα. Απευθύνονται σε εμάς οι πολίτες και μας δίνουν εντολή να κινηθούμε νομικά γιατί δεν έχει διευκρινιστεί τι συμβαίνει στην περίπτωση που κάποιος εγκλωβισμένος επέβαινε σε ταξί» υποστήριξε η Γιάννα Παναγοπούλου, δικηγόρος στην ΕΡΤ για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχεται.
Στο δικηγορικό γραφείο της κ. Παναγοπούλου έχει απευθυνθεί ήδη εγκλωβισμένος επιβάτης σε ταξί, ο οποίος είναι καρδιοπαθής. «Εγκλωβίστηκε επιστρέφοντας από τη δουλειά του στην Αττική Οδό, μέσα σε ταξί και παρέμεινε εκεί πάνω από 22 ώρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε χωρίς τα φάρμακά του, χωρίς νερό, χειρουργημένος πριν από ενάμιση μήνα. Υπέστη μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου σε ένα καιρικό φαινόμενο που είχε προβλεφθεί».
Υπάρχουν πολλά κενά ως το ποιός δικαιούται την αποζημίωση
Όπως δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις», υπάρχουν περιπτώσεις όπου εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν και τώρα είναι άγνωστο αν η αποζημίωση για την ταλαιπωρία πάει σε αυτούς ή στην επιχείρηση στην οποία ανήκει το όχημα.
«Σε εταιρικό βαν επέβαιναν έξι εργαζόμενοι, οι οποίοι έμειναν 18 ώρες στο δρόμο, χωρίς νερό και τροφή και γεννάται το ερώτημα πώς θα αποζημιωθούν οι πολίτες που υπέστησαν αυτή την ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλά κενά. Οι πολίτες αναγκάζονται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να δικαιωθούν για την ταλαιπωρία. Ο πελάτης μου, ο οποίος επέβαινε στο ταξί, πλήρωσε 350 ευρώ. Έμεινε πάνω από 20 ώρες εγκλωβισμένος στο ταξί και ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει τα χρήματα αυτά στον οδηγό παρά αυτές τις συνθήκες».
Σύμφωνα με την ίδια είναι πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον του κόσμου να προσφύγει νομικά εναντίον της διαχειρίστριας εταιρείας του αυτοκινητόδρομου γιατί κινδύνευσε η υγεία και η ζωή τους, σε ένα καιρικό φαινόμενο που είχε προβλεφθεί.
«Έχουμε και περιπτώσεις επαγγελματικών οχημάτων όπου οι οδηγοί τα εγκατέλειψαν πεζή και όταν επέστρεψαν τα βρήκαν κατεστραμμένα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν έννομο συμφέρον να αρνηθούν το ποσό των 2.000 ευρώ και να κινηθούν νομικά και να προσφύγουν στα αστικά και ποινικά δικαστήρια», εξήγησε.
Απαντώντας γιατί κάποιος να αρνηθεί το ποσό των 2.000 ευρώ η δικηγόρος επισήμανε ότι είναι πολλές οι περιπτώσεις που δεν καλύπτονται για τη ζημιά που έχουν υποστεί.
«Δεν έχει διευκρινιστεί όποιος αποδεχθεί το ποσό αυτό αν θα δηλώσει παραίτηση από οποιαδήποτε άλλη αξίωση», πρόσθεσε.
Η κ. Παναγοπούλου έθεσε και το ζήτημα της αποζημίωσης σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής όπως η Μαραθώνος ή η Λ. Μεσογείων. “Υπάρχουν άνθρωποι που με μετά την ταλαιπωρία τους πήγαν με σοβαρά κρυοπαγήματα στα νοσοκομεία. Έχουν μάρτυρες. Δεν μπορούν να το αποδείξουν αυτό”, διερωτήθηκε η δικηγόρος, επισημαίνοντας ότι σε αυτή την περίπτωση οι πολίτες θα στραφούν εναντίον της Περιφέρειας Αττικής.
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!