Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξακολουθεί η Οδύσσεια στην Αττική Οδό - Πως κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Πηγή: Eurokinissi

Δύσκολη νύχτα για εκατοντάδες οδηγούς που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Από χθες το βράδυ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση του στρατού, της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η ημέρα σήμερα ξημέρωσε ευτυχώς χωρίς έντονη χιονόπτωση όμως η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο είναι ακόμα  δραματική.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται και εκατοντάδες οδηγοί συμπληρώνουν σχεδόν 24 ώρες χωρίς βασικά είδη και ιδιαίτερα χωρίς θέρμανση. Εχθές το απόγευμα και το βράδυ συρμοί του Προαστιακού που κινούνταν επίσης σε δύσκολες συνθήκες μετέφεραν αρκετούς οδηγούς.

Σήμερα και χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των πολιτών και μίλησε για αναζήτηση ευθυνών από την εταιρεία διαχείρισης. Παράλληλα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε προκαταρκτική έρευνα για αναζήτηση ευθυνών για το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Από την πλευρά της η Αττική Οδός ζήτησε επίσης συγγνώμη. «Μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού η εταιρεία θα τοποθετηθεί αναλυτικά για τις αποφάσεις και τις συνθήκες που οδήγησαν στα πρωτοφανή αυτά γεγονότα, που η Αττική Οδός κλήθηκε να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια λειτουργίας της», αναφέρει στην ανακοίνωση της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση μιλά για ανεπάρκεια «Η κατάσταση πολιορκίας που βιώνουν οι εγκλωβισμένοι εδώ και πολλές ώρες οδηγοί στην Αττική Οδό, αντικατοπτρίζει τη πρωτοφανή ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη. Ποιος έδωσε άδεια να κυκλοφορούν με αυτές τις συνθήκες βαρέα οχήματα; Ποιος έχει την ευθύνη της διάνοιξης και του απεγκλωβισμού; Πότε επιτέλους ένας κυβερνητικός αξιωματούχος θα ενημερώσει τους εγκλωβισμένους πολίτες για την εξέλιξη της περιπέτειάς τους. Ανεπαρκείς, ανεύθυνοι, αδιάφοροι. Και μη χειρότερα!».

Ο πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται στην Αττική Οδό και σε άλλα σημεία τις τελευταίες ώρες από το ανεπαρκές «επιτελικό» κράτος της ΝΔ. Εδώ και μέρες υπάρχει ενημέρωση για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά όπως αποδεικνύεται, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική προετοιμασία.

Πως κινούνται τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Με προβλήματα ξεκίνησε η ημέρα για την κίνηση των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η κυκλοφορία των συρμών της γραμμής 1 του Μετρό θα γίνεται στο τμήμα Πειραιάς- Νέα Ιωνία και αντίστροφα από την έναρξη της λειτουργίας.

Επίσης, οι συρμοί των γραμμών 2 και 3 του Μετρό θα κυκλοφορούν κανονικά και στις 2 γραμμές από την έναρξη της λειτουργίας.

Δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο.

Όσον αφορά στη λειτουργία του τραμ, ξεκίνησε και στις 2 γραμμές στις 08.00 το πρωί.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΟΑΣΑ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο οδικό δίκτυο της Αθήνας, εξαιτίας της συνεχιζόμενης έντονης χιονόπτωσης, καθιστούν αδύνατη σήμερα την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων με λεωφορεία και τρόλεϊ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ