Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιασμός: Τριπλασιάστηκαν τα ραντεβού στους άνω των 60 μετά την εξαγγελία των νέων μέτρων

Πηγή: Eurokinissi

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφουν σύμφωνα με πληροφορίες τα ραντεβού για την πρώτη δόση από πολίτες άνω των 60 ετών, μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ενδεικτικά, τις τελευταίες 10 ημέρες, ο ημερήσιος μέσος όρος για ραντεβού πρώτης δόσης του εμβολίου, για τους πολίτες άνω των 60 ήταν 2.600 ενώ την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, ημέρα εξαγγελίας των νέων μέτρων, για την ίδια ηλικιακή ομάδα κλείστηκαν 6.000 ραντεβού.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο μέσος όρος ραντεβού των τελευταίων δέκα ημερών για πολίτες άνω των 60 ήταν στα 2.600

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι ανακοινώσεις έγιναν στις 12 και από τη στιγμή εκείνη έως τη 2 το μεσημέρι είχε καταγραφεί υπερδιπλασιασμός στα ραντεβού της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός αναμένεται να περάσουν αύριο από τη Βουλή, όπου και θα ψηφιστούν.

Σημειώνεται ότι τα επιστημονικά και επιχειρησιακά δεδομένα που οδήγησαν την κυβέρνηση στην απόφαση της υποχρεωτικότητας:

  1. 9 στους 10 θανάτους από COVID αφορούν πολίτες 60+
  2. 7 στους 10 διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 60+
  3. 8 στους 10 διασωληνωμένοι είναι ανεμβολίαστοι
  4. τον τελευταίο μήνα, η αύξηση των νέων ραντεβού στην πληθυσμιακή ομάδα 60+ είναι μόλις 3% έναντι 5-15% στις υπόλοιπες ηλικίες, ενώ ο κίνδυνος είναι αντιστρόφως ανάλογος για αυτή την ομάδα πληθυσμού.
  5. σε χώρες όπως η Πορτογαλία και η Δανία που έχουν πετύχει 99% εμβολιασμό σε αυτή την ομάδα η πίεση στο σύστημα υγείας και η απώλεια ζωών είναι έως 10 φορές μικρότερη από ό,τι στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τις ηλικίες άνω των 60 ετών με όσους δεν έχουν εμβολιαστεί στη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα θα πρέπει έως τις 16 Ιανουαρίου να έχουν κλείσει το ραντεβού για την πρώτη δόση. Διαφορετικά, κάθε μήνα θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ το οποίο θα βεβαιώνεται άμεσα από την ΑΑΔΕ και τα χρήματα αυτά θα συγκεντρώνονται σε ένα ειδικό ταμείο το οποίο θα χρηματοδοτεί τα νοσοκομεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ