Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιαννάκος - Εμβόλιο: Αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί (vid)

Εμβολιασμοί / Πηγή: Intime
Εμβολιασμοί / Πηγή: Intime

Την ώρα που ο κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού μεταξύ των υγειονομικών της πρώτης γραμμής έως τις 20 Ιανουαρίου, σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι όπως καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι για σήμερα εμβολιασμοί.

Όπως είπε στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, «μετά την παρέλαση κυβερνητικών αξιωματούχων από τα δημόσια νοσοκομεία για να εμβολιαστούν, είχαμε σήμερα την αναβολή στα δημόσια νοσοκομεία του εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού, χωρίς το υπουργείο να το παραδέχεται και χωρίς να εξηγεί τους λόγους».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, «τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν έτοιμα, είχαν κλειστεί τα ραντεβού, όπως και το δικό μου ήταν για τις 2 μετά το μεσημέρι στο Δρομοκαΐτειο Νοσοκομείο και ειδοποιηθήκαμε το προηγούμενο τριήμερο, εγώ συγκεκριμένα το Σάββατο το απόγευμα ότι αναβάλλονται οι εμβολιασμοί».

Όσο για τις εξηγήσεις που δόθηκαν, όπως είπε ο κ. πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «Στην Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη είπαν ότι τα εμβόλια δεν φτάνουν και προτεραιότητα έχει η βόρεια Ελλάδα. Στην Καβάλα και στην Ξάνθη είπαν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη μεταφορά. Στη Στερεά Ελλάδα αναβλήθηκαν (κι εκεί οι εμβολιασμοί), ακόμη και σε πολλά νοσοκομεία των Αθηνών, όπως το Τζάνειο, το Μεταξά, το Δρομοκαΐτειο, το Δαφνί, το Γεννηματάς, το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο η κατάσταση αυτή προκαλεί ανασφάλεια στο υγειονομικό προσωπικό με τη μεταφορά και τη διατήρηση του εμβολίου της Pfizer που απαιτεί συνθήκες ακραίας κατάψυξης στους -70 βαθμούς Κελσίου. «Σε πάρα πολλά νοσοκομεία που ήταν προγραμματισμένα και κλεισμένα τα ραντεβού, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα ήταν έτοιμα, αναβλήθηκαν τα ραντεβού. Κάτι δεν μας λένε. […] Επιτέλους, πρέπει να πουν την αλήθεια» τόνισε και εξέφρασε φόβους ότι υπάρχουν προβλήματα με τη μεταφορά και τη διατήρηση των εμβολίων.

Μεταφέρεται ο εμβολιασμός της Γεννηματά στον Ευαγγελισμό

Σημειώνεται ότι και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κατήγγειλε σε έγγραφό της πως «όπως προκύπτει από το επίσημο πλάνο διανομής των εμβολίων, που κοινοποιήθηκε υπηρεσιακά στις 2/1, καθώς και από σχετικά έγγραφα των ΥΠΕ που κοινοποιήθηκαν υπηρεσιακά την ίδια μέρα, αναβάλλεται η προγραμματισμένη έναρξη των εμβολιασμών στα νοσοκομεία ΓΚΝ Γεννηματάς Αθήνας, Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Ρεθύμνου, Μυτιλήνης, στα Κ.Υ. και στο ΕΚΑΒ Καρδίτσας».

Σημειώνεται ότι και ο προγραμματισμένος για σήμερα εμβολιασμός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς», θα γίνει τελικά στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Θεμιστοκλέους: Όλα εξελίσσονται βάσει προγράμμτος

Ωστόσο από το υπουργείο Υγείας, ο καθ’ ύλην αρμόδιος γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους δηλώνει ότι όλα εξελίσσονται βάσει σχεδίου. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και επικεφαλής του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού εμβολιαστικής κάλυψης του ελληνικού πληθυσμού, Μάριο Θεμιστοκλέους, από τις 27 Δεκεμβρίου έως και χθες είχαν πραγματοποιηθεί 3.779 εμβολιασμοί σε εννέα νοσηλευτικά ιδρύματα. Οι εμβολιασμοί των υγειονομικών θα πραγματοποιηθούν σε τρεις φάσεις, με 5.000 άτομα καθημερινά. Παράλληλα, σήμερα δίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, το σήμα εκκίνησης των εμβολιασμών σε προσωπικό και φιλοξενούμενους οίκων ευγηρίας, όπως και στους επαγγελματίες υγείας του ιδιωτικού τομέα. Εκτιμάται ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων πολιτών εκτός κλειστών δομών, θα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ