Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποιες περιοχές «φλερτάρουν» με lockodown - «Μίνι» καραντίνα και στο Ρέθυμνο

Κρήτη - Χανιά / Πηγή: Pixabay
Κρήτη - Χανιά / Πηγή: Pixabay

«Καλπάζει» ο κορονοϊός στην Κρήτη, και μόνο το Λασίθι βρίσκεται πλέον εκτός των περιοριστικών μέτρων, καθώς σε Ηράκλειο και Χανιά προστέθηκε πλέον το Ρέθυμνο.  Οι τρεις νομοί είναι σε «μίνι» lockdown, που σημαίνει είναι χωρίς μουσική και με απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας.

Με ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε τη νύχτα, έγινε γνωστό ότι περιοριστικά μέτρα επιβάλλονται και στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου από σήμερα Τετάρτη, 18 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00 έως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Στις περιφερειακές ενότητες Ηρακλείου και Χανίων, τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται, επίσης, ως και την Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021 και ώρα 06:00.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας: από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης. 

Οι περιοχές που «φλερτάρουν» με lockdown

Η ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου (χθες είχαμε 4.206 κρούσματα) έχει σημάνει συναγερμό. Αν και ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης προκρίνει τη λύση του καθολικού lockdown, ο πρωθυποθυργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. Και προκρίνει τα τοπικά περιοριστικά μέτρα.

Μάλιστα το ενδεχόμενο τοπικών lockdown είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε συγκεκριμένα νησιά της χώρας, εκεί όπου η κατάσταση είναι οριακή: πολλά κρούσματα σε συνδυασμό με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη.

Μεταξύ άλλων, πρόκειται για νησιά όπως:

  • η Ρόδος,
  • η Λέσβος,
  • η Νάξος
  • η Χίος

Παράλληλα, ανησυχία στους ειδικούς προκαλούν και άλλες περιοχές της χώρας όπως η Πελοπόννησος, η Αχαΐα, η Μεσσηνία, η Εύβοια, η Κοζάνη, η Καβάλα, η Λάρισα, η Αιτωλοακαρνανία, και ο Έβρος. όπου παρατηρείται μια σταδιακά αύξηση των κρουσμάτων.

Ανησυχία για τη διασπορά από επιστοφή εκδρομέων

Ανήσυχοι εμφανίζονται οι ειδικοί για τη διασπορά που μπορεί να υπάρξει από πολίτες που έκαναν τις διακοπές τους σε νησιά ή περιοχές με μεγάλο ιικό φορτίο. Γι' αυτό ζητούν από τους ταξιδιώτες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας από τον κορονοίό.

Μάλιστα η επιστημονική κοινότητα θεωρεί ως απαραίτητο μέτρο την επαναφορά της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους από το φθινόπωρο.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ