Νέα
  • ΓΔ: 1449.4 -0.63%
  • Τζίρος: 89,91 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλωτσούσαν και έσπαγαν τα τζάμια του αυτοκινήτου»: Πώς έζησα την επίθεση στο συνεργείο του OPEN

Πηγή: OPEN TV

«Ξαφνικά βρεθήκαμε μέσα στο αμάξι εγκλωβισμένοι και τα σπασμένα γυαλιά έρχονταν πάνω μας». Πρόκειται για τις στιγμές τρόμου που έζησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δημοσιογράφοι Κώστας Αλατζάς, Ελευθερία Σπυράκη και ο οπερατέρ Στρατός Χαβαλέζης, τα ξημερώματα του Σαββάτου κατά την διάρκεια ρεπορτάζ στην πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στους Θρακομακεδόνες.

Η Ελευθερία Σπυράκη αναφέρει: «Έφτασα στις 01:00 για να καλύψω το μέτωπο της φωτιάς, ο Κώστας ετοιμαζόταν για απευθείας σύνδεση στο δελτίο του OPEN. Λίγη ώρα αργότερα κατεβαίνουν από το φλεγόμενο βουνό γύρω στα 12 άτομα. Για κάποιο λόγο ένιωσα ότι αυτά τα άτομα είναι έτοιμα να επιτεθούν, τότε μίλησα τόσο στον οπερατέρ αλλά και σε έναν πυροσβέστη που βρισκόταν δίπλα μου για να είμαστε σε επιφυλακή.

Ξαφνικά και ενώ ο Κώστας βρισκόταν σε απευθείας σύνδεση για την τηλεόραση του OPEN όπου μετέφερε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την φωτιά στους Θρακομακεδόνες, τα άτομα αυτά άρχισαν να βρίζουν τον συνάδελφο και τον οπερατέρ».

Τα επόμενα λεπτά που ακολούθησαν προκαλούν τρόμο όπως αναφέρει η Ελευθερία Σπυράκη: «Αφού πετούν την κάμερα κάτω και αρχίζουν να την κλωτσούν ξεκίνησαν να χτυπούν τον Κώστα στο πρόσωπο και να κρατούν τα χέρια του Στράτου (σ.σ οπερατέρ) πίσω. Ύστερα μια ομάδα ατόμων με πλησίασε ενώ έδινα τηλεφωνικά το ρεπορτάζ και άρχισε να με σπρώχνει πετώντας μας με στο καπό του αυτοκινήτου και φωνάζοντας μου να φύγουμε. Τότε μπήκε στη μέση ένας πυροσβέστης για να με προστατέψει και αμέσως με έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο στη θέση του οδηγού. Την ίδια στιγμή μπαίνει στο αμάξι και ο Κώστας. Μόλις μας είδαν άρχισαν να κλωτσούν το αυτοκίνητο και με όση δύναμη είχαν να σπάνε τα τζάμια με τα θραύσματα να πέφτουν πάνω μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα μας έκαναν αν άνοιγαν τις πόρτες του αυτοκινήτου».

Άρχισα να κλαίω, φοβόμουν ενώ από το σοκ λίγα λεπτά αργότερα λιποθύμησα. Όταν άνοιξα τα μάτια μου λίγα λεπτά αργότερα βρισκόμουν έξω από το αυτοκίνητο και γύρω μου ήταν κόσμος που μου έδινε νερό ενώ ο συνάδελφος Κώστας Αλατζάς προσπαθούσε να με ηρεμήσει. Ευχόμουν η οικογένεια μου να μην έχει δει τα όσα συνέβησαν".

Να σημειωθεί ότι στην περιοχή της επίθεσης υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία ωστόσο καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου δεν επενέβη κανένας αστυνομικός παρά μόνο στο τέλος. Μάλιστα σε ερώτηση του δημοσιογράφου Κώστα Αλατζά στους αστυνομικούς για ποιον λόγο δεν επενέβησαν στο περιστατικό έλαβε την απάντηση ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι από τους αστυνομικούς!

«Μετά την επίθεση φύγαμε όλοι υπό τον φόβο μη μας χτυπήσουν ξανά ενώ ο Στρατός συνειδητοποίησε ότι είχε κλαπεί η τσάντα με τα προσωπικά του αντικείμενα. Δεν περιγράφεται με λόγια το πώς νιώθαμε εκείνη την ώρα, το μόνο που εύχομαι είναι να μην έρθει ξανά κανένας στη θέση την δική μου και των συναδέλφων».

Aπό τη πλευρά του ο δημοσιογράφος του OPEN Κώστας Αλατζάς περίγραψε τον εφιάλτη που έζησε στο δελτίο ειδήσεων:

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ