Νέα
  • ΓΔ: 1448.76 -0.67%
  • Τζίρος: 74,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Αναζωπυρώσεις στην Αρχαία Ολυμπία- Εκκενώνονται οικισμοί στην Ηλεία

Πηγή: Eurokinissi

Δραματική παραμένει η κατάσταση στην Ηλεία, με την πύρινη λαίλαπα να καίει για ακόμα μια μέρα τα πάντα στο πέρασμά της.

Μάλιστα, στις 18:00 του Σαββάτου, δόθηκε εντολή εκκένωσης δύο ακόμα οικισμών. Πρόκειται για τις Μηλιές και τον Δούκα, όπου εστάλη και μήνυμα του 112.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Δούκας ή Μηλιές Ηλείας εκκενώστε τώρα προς Νεράιδα» έγραφε το μήνυμα του 112.

Οι φωτιές μαίνονται στους δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, με αυτό στη Νεμούτα να έχει περάσει και στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ η αναζωπύρωση βρίσκεται πολύ κοντά στο χωριό Νεμούτα, σε δύο χαράδρες, κάτι που δυσχεραίνει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Οι φλόγες απειλούν σπίτια, ενώ πληροφορίες έκαναν λόγο για εγκλωβισμένους στην περιοχή Χάνια, καθώς το χωριό έχει περικυκλωθεί.

Αναζωπυρώσεις στην Αρχαία Ολυμπία

Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας,  ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, «οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αχλαδινή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε οικήματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ