Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Live ενημέρωση για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Πηγή: Eurokinissi

Σε πύρινο κλοιό πολλές περιοχές της χώρας. Βόρεια Αττική, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Φωκίδα. Σε αυτές τις περιοχές μαίνονται μεγάλες φωτιές. Και ακόμη φωτιές έχουν ξεσπάσει σε Ανατολική Μάνη και Φθιώτιδα.

Live η ενημέρωση για όλες τις φωτιές στην Ελλάδα:

00.05 «Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

23.30 Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας σε ασφαλή προορισμό. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών». Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

21.59 Η φωτιά στα χωριά Κεχριές, Μουρτιά, Λίμνη και Ροβιές

21.52 Χαρδαλιάς: 154 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα - 98 ξεκίνησαν σήμερα

21.40 Στο έλεος της φωτιάς βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής και το δάσος προς τη Μαλακάσα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ethnos.gr στο μέτωπο της πυρκαγιάς στην Αττική, Κώστα Ασημακόπουλο, τεράστιες φλόγες «καταπίνουν» τα δέντρα. Η πύρινη λαίλαπα αυτή την ώρα καίει το βουνό δίπλα στην Εθνική Οδό. Πρόκειται για ένα τεράστιο μέτωπο που φτάνει μέχρι τη Σφενδάλη.

21.30 Οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια της Λίμνης και οι κάτοικοι μπαίνουν στα καράβια για να αναχωρήσουν προς Αιδηψό. Ήδη οι φλόγες προκαλούν ζημιές στα πρώτα σπίτια με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να τρέχουν να προλάβουν. Λίγο δυτικότερα, στις Ροβιές, οι φλόγες πέρασαν τον δρόμο επιστρέφοντας και πάλι από το βουνό και συνεχίζουν την καταστροφική του πορεία.

21.24 Πύργος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκαν κοινότητες του δήμου Πύργου

21.15 Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο. «Σε εμπρησμό οφείλεται» λέει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

21.08 Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά στις Γούρνες - Νέο μέτωπο στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος

20.57 Επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από τη λίμνη Ευβοίας με φέρυ μποτ και πλωτά του λιμενικού

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ