Την προαναγγελία αυστηρότερων τοπικών lockdowns στις 11 «κόκκινες» περιοχές, αλλά και τη μείωση του ορίου των εννέα ατόμων στα εορταστικά τραπέζια των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκανε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
Για τη «φούσκα» των εννέα ατόμων
«Το όριο των εννέα ατόμων στα τραπέζια των εορτών μπορεί να αναιρεθεί αν τα πράγματα χειροτερεύσουν. Η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», δήλωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με τη δημιουργία της λεγόμενης «φούσκας» των εννέα ατόμων από δύο το πολύ οικογένειες.
Καθολικό lockdown τσε δυτική Αττική και 10 ακόμα περιοχές
Την ίδια ώρα, ο κ. Βατόπουλος προανήγγειλε κι αυτός με τη σειρά του την επιβολή αυστηρότερου lockdown τύπου Μαρτίου σε περιοχές της Δυτικής Αττικής, μεταξύ των οποίων ο Ασπρόπυργο, η Ελευσίνα και η Μάνδρα, αλλά και της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη), μετά την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων.
«Στον Ασπρόπυργο και στη Δυτική Αττική βρίσκονται μεγάλες βιομηχανίες που είναι εξαιρετικά δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα. Σε αυτές λοιπόν τις περιοχές υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί καθολικό lockdown, όπως τον Μάρτιο, ώστε να ελαττωθεί η κινητικότητα και να μην εξαπλωθεί ο ιός. Αυτό εφαρμόζεται και στη Μεγάλη Βρετανία σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε.
Επισήμανε δε ότι για την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, η Επιτροπή ενημερώθηκε χθες, ωστόσο μετά από σχετικές ερωτήσεις διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι χθες συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση από τους επιστήμονες. «Αναγκαστικά τρέχουμε λίγο πίσω από τα γεγονότα, διότι εκ των υστέρων καταλαβαίνεις ότι ίσως έπρεπε να είχες πάρει νωρίτερα μέτρα», πρόσθεσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας.
Μετά το Πάσχα η άκρη του τούνελ
Ο κ. Βατόπουλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες για λίγη υπομονή ακόμα ενώ εκτίμησε πως η άκρη του τούνελ θα φανεί λίγο μετά το Πάσχα. «Έμειναν λίγοι μήνες για να τελειώσει αυτή η περιπέτεια. Η άκρη του τούνελ θα είναι λίγο μετά το Πάσχα που θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού» δήλωσε συγκεκριμένα.
Τέλος, αναφορικά με τα εμβόλια, σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε πώς θα λειτουργήσουν, καθώς δεν ξέρουμε πόσο διαρκεί η ανοσία μετά τον εμβολιασμό».
Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!