Νέα
  • ΓΔ: 1627.36 +0.11%
  • Τζίρος: 182,01 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στη Νέα Φιγαλεία: Δεν υπήρξαν ζημιές στη Ζαχάρω

σεισμός

«Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας από τον σεισμό μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, με επίκεντρο κοντά στην Νέα Φιγαλεία» στην περιοχή της Ζαχάρως στην Ηλεία, ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Αθανάσιος Γκανάς, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Όπως πρόσθεσε, «είναι ένας σεισμός, τον οποίο θα χαρακτήριζα συνήθη για την περιοχή». Από τον σεισμό δεν υπήρξαν ζημιές στη Ζαχάρω, όπως δήλωσε ο δήμαρχος τη πόλης, Κώστας Μητρόπουλος. 

Αναφερόμενος στον σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, με μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και επίκεντρο στην γειτονική περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου της Ηλείας, ο Αθανάσιος Γκανάς είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ: 

«Η σημερινή σεισμική δόνηση έχει έναν μηχανισμό, ο οποίος είναι διαφορετικός από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 6 Ιανουαρίου, κοντά στην περιοχή του Γιαννιτσοχωρίου. Αυτοί οι δύο σεισμοί δεν συνδέονται μεταξύ τους. Το βάθος του σημερινού σεισμού, καθώς και ο μηχανισμός του, δείχνουν ότι πρόκειται για έναν διαφορετικό εστιακό χώρο από αυτόν που έδωσε τον σεισμό του Γιαννιτσοχωρίου και είχε μία μεγάλη μετασεισμική ακολουθία».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ