Ως εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει την πρόθεση του Ντόναλντ Τραμπ οι ΗΠΑ να πάρουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, με ταυτόχρονο εκτοπισμό των Παλαιστινίων σε όμορες μουσουλμανικές χώρες, ο διεθνολόγος και επίκουρος καθηγητής Παγκόσμιας Πολιτικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αθανάσιος Μποζίνης.
Μιλώντας στο ethnos.gr ο καθηγητής, υποστηρίζει ότι αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος ο Τραμπ και για το λόγο αυτό ο κρυφός στόχος του είναι να πετύχει την οικονομική διείσδυση και εκμετάλλευση της Λωρίδας της Γάζας από μεγάλες αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες θα αναλάβουν την ανοικοδόμηση της περιοχής. Αυτή η τακτική εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Τραμπ να καταστήσει ξανά την αμερικανική οικονομία πρωταγωνίστρια σε παγκόσμιο επίπεδο, θέση που έχασε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Μπάιντεν κυρίως από την Κίνα. Παράλληλα, ο Τραμπ θα πετύχει να μην έχουν τη δυνατότητα άλλες ισχυρές οικονομικά ή στρατιωτικά χώρες να παίξουν το δικό τους ρόλο στη Γάζα.
«Δεν θεωρώ ότι θέλει ο Τραμπ να διώξει τους Παλαιστίνους από τη Λωρίδα της Γάζας και να την καταστήσει αμερικανικό προτεκτοράτο. Αυτό που λέει, είναι ούτως ή άλλως εκτός πραγματικότητας, αφού θα υπήρχε τεράστια άρνηση από τα γειτονικά κράτη να δεχτούν τους Παλαιστίνιους. Αυτό που κάνει στην ουσία ο Τραμπ, είναι να ζητάει το παραπάνω, για να πάρει αυτό που θέλει και αυτό είναι η οικονομική διείσδυση των αμερικανικών συμφερόντων πολυεθνικών εταιρειών στη Λωρίζα της Γάζας.
Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr