Νέα
  • ΓΔ: 1423.56 +1.16%
  • Τζίρος: 81,78 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

GREEN ENERGY
NOW

ΕΚΤ: Μειώθηκε το ανθρακικό αποτύπωμα των εταιρειών που έχει επενδύσει σε ομόλογά τους

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Ευρωσύστημα συνέχισαν να συμβάλουν στον στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων με την προσαρμογή των χαρτοφυλακίων των ομολόγων τους προς την κατεύθυνση αυτή, όπως προκύπτει από τη δεύτερη ανακοίνωση σχετικών στοιχείων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εκπομπές άνθρακα που συνδέοντα με εταιρικά χαρτοφυλάκια του Ευρωσυστήματος συνέχισαν να μειώνονται. Κατά το μεγαλύτερο μέρος, η μείωση οφείλεται στο ότι οι επιχειρήσεις – εκδότες ομολόγων έγιναν πιο αποτελεσματικοί όσον αφορά τη διαχείριση των εκπομπών άνθρακα.

Περίπου το ένα πέμπτο της συνολικής μείωσης εκπομπών το 2022 και το 2023 οφείλεται στις προσπάθειες του Ευρωσυστήματος να κατευθύνει τις επανεπενδύσεις των εσόδων από ομόλογα που λήγουν σε επιχειρήσεις με καλύτερες επιδόσεις αναφορικά με το κλίμα.

Ενδιάμεσοι στόχοι για τα εταιρικά ομόλογα

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο συμφώνησε να τεθούν ενδιάμεσοι στόχοι εκπομπών αερίων για τα εταιρικά ομόλογα των δύο προγραμμάτων (APP και PEPP).

Σε αυτό το στάδιο, οι ενδιάμεσοι στόχοι θα χρησιμοποιηθούν εσωτερικά για να παρακολουθείται η πορεία μείωσης των εκπομπών αερίων στα χαρτοφυλάκια εταιρικών ομολόγων.

Το εύρος των στοιχείων που ανακοινώνονται διευρύνθηκε φέτος, περιλαμβάνοντας εκτός από τα εταιρικά ομόλογα  και τα ομόλογα του δημόσιου τομέα και τα καλυμμένα ομόλογα στο πλαίσιο του APP και του PEPP καθώς και στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ΕΚΤ.

Αυτό σημαίνει ότι καλύπτουν πλέον το 99,7% των assets που διατηρούνται σκοπούς νομισματικής πολιτικής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ GREEN ENERGY NOW

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ GREEN ENERGY NOW